Slavo Petrus Iné športy

Jeden z najväčších galavečerov bojových športov na Slovensku: Máme pre vás lístky

V rámci štvorhodinového divadla v ringu diváci uvidia dvadsiatku borcov, ktorí si to rozdajú v desiatich súbojoch o tituly a opasky majstrov Slovenska, Európy, ale i sveta. Deväť zápasov v kickboxe a jeden v MMA. Simply The Best.

Ilustračný obrázok k článku Jeden z najväčších galavečerov bojových športov na Slovensku: Máme pre vás lístky
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Už v sobotu 4.októbra sa fanúšikovia kickoboxu majú skutočne na čo tešiť. V športovej hale Aréna Poprad ich čaká jeden z najväčších galavečerov bojových športov na Slovensku. Pripravených je deväť zápasov v kickboxe podľa pravidiel K-1 a jeden zápas v MMA. Vrcholom večera bude súboj o titul a opasok majstra sveta medzi domácim borcom, členom usporiadateľského klubu Pavlom Garajom, a európskym šampiónom, bulharským fighterom Stefanom Stankovom. Ich zápas v K-1 do 72,5 kg je vypísaný na 5×3 min. Nad dodržiavaním férovosti bude dohliadať aj pozorné oko supervízora, prezidenta svetovej federácie WKN Stefana Carberu.

Po minuloročnom úspechu pri organizovaní Biggers Better sa promotér Lukáš Body z Kickbox Body Gym Poprad pustil do vlastného projektu. „Biggers Better je podujatie pre boxerov, ale v našich podmienkach nie je možné zabezpečiť účasť špičkových boxerov z Európy, čo si vyžadovala spoločnosť Eurosport, ktorá projekt zastrešovala. Preto sme sa rozhodli začať novú tradíciu, zorganizovať turnaj v kickboxe, aby sme divákom ukázali, akých máme na Slovensku vynikajúcich bojovníkov, medzi ktorých určite patria aj naši členovia popradského Kickbox Body Gym Poprad,“ povedal Body.

O titul majstra sveta zabojuje i Popradčan

Počas večera sa bude bojovať o tri opasky. „Najnižšiu“ hodnotu bude mať opasok o titul majstra Slovenska, v ktorom sa predstavia Denis Lamanec (Poprad) a Tomáš Gut (Nitra). O európsky opasok zabojujú v pyramíde štyria borci, Tomáš Možný z Popradu, Rado Kula zo Žiliny, K. Vulev z Bulharska a T. Szoke z Maďarska. Tieto súboje sú vypísané na 3×3 min.

O najvzácnejší opasok o titul majstra sveta bude bojovať Pavol Garaj vs. Stefan Stankov. „Bulharský boxer je majstrom Európy do 72,5 kg a Pavol je majstrom sveta do 75 kg. Opasok vo váhovej kategórii do 72,5 kg bol voľný, čiže nikto z nich nie je obhajcom ani vyzývateľom. Paľo trošku zhodil, aby sa zmestil do váhy a preto sa obaja fighteri môžu stretnúť o tento opasok. Príde aj svetový prezident Stefan Carbera, tak verím, že rozhodcovia, traja slovenskí a jeden maďarský budú rozhodovať férovo, že sa nedočkáme toho, čo sa udialo na minuloročnom Biggers Better, kedy aj laik videl, že posledný súboj o víťaza pyramídy mal vyhrať Košičan Lukáš Horák a nie Rumun Botta, ktorého ruku zodvihol rozhodca po záverečnom gongu," uvažuje Body.

Domáci sú odhodlaní zvíťaziť

Na tréningu v telocvični pod vedením Lukáša Bodyho sa pripravovali Denis Lamanec a Tomáš Možný. Pavol Garaj spolu s Denisom Kušmírekom, boli práve na sústredení v Bielorusku. „Zahraničných súperov nepoznám, ale Žilinčana Rada Kulu veľmi dobre. Stretávali sme sa na spoločných tréningoch a kempoch. Súťaž ešte nie je vylosovaná, ale určite budem prvý zápas boxovať proti zahraničnému súperovi, aby sme sa dvaja Slováci nestretli už v prvom kole,“ uviedol Tomáš Možný

O titul slovenského šampióna zabojuje Denis Lamanec, ktorý sa s protivníkom Tomášom Gutom v ringu ešte nestretol. „Tomáš je veľmi silný súper, v minulosti s ním už boxoval môj brat Miro a vtedy vyhral Gut, verím, že v piatok „pomstím“ brata,“ dodal odhodlaný Bardejovčan, zverenec Lukáša Bodyho. Okrem spomínaných domácich bojovníkov sa môžu diváci tešiť na ďalších členov Kickbox Body Gym Poprad Samuela Hadzimu a Denisa Kušmíreka.

Vyhrajte lístky na Simply The Best

Začiatok akcie je naplánovaný na 19. hodinu. Cena lístka v predpredaji je 9 eur a na mieste 12 eur. Ceny VIP stolov, ktorých je voľných už iba pár, si môžete dohodnúť priamo s promotérom akcie na tel. čísle 0948 422 057.

Ak budete mať šťastie, lístok môžete u nás i vyhrať. Stačí odpovedať na otázku „V akej váhovej kategórii sa bude bojovať o titul a opasok majstra sveta?“ a poslať ju na adresu handzus@global24.sk. Nezabudnite uviesť svoje meno a adresu. Zo správnych odpovedí, ktoré prídu do piatka 12:00, vyžrebujeme piatich výhercov. Víťazi si svoj lístok budú môcť vyzdvihnúť pred akciou v pokladni po overení totožnosti.

Veľký večer kickboxu v Poprade sa blíži
14
Galéria
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk
Veľký večer kickboxu v Poprade sa blíži
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM