Simona Ivančáková Rôzne

Jediný klik a hneď získate inšpirácie na spríjemnenie dní: Čo odporúčame tento týždeň zažiť v Poprade?

Ešte s určitosťou neviete, do čoho investovať váš voľný čas v nasledujúcich dňoch? Nikde nezaškodí si špeciálne popozerať, čo sa bude diať v Poprade. Čo u nás odporúčame zažiť tento týždeň?

Ilustračný obrázok k článku Jediný klik a hneď získate inšpirácie na spríjemnenie dní: Čo odporúčame tento týždeň zažiť v Poprade?
Foto: Simona Ivančáková / Zdroj: Dnes24.sk

Výstava Petra Ujčíka

14. – 18. decembra 2015, Scherfelov dom

Počas celého decembra máte možnosť obdivovať diela výtvarníka Petra Ujčíka. V Scherfelovom dome sa predstavuje s prierezovou tvorbou. Nenechajte si ujsť jedinečné umelecké diela, ktoré vznikli pod taktovkou talentovaného výtvarníka z podtatranského regiónu.

Žiacka liga v stolnom tenise

15. decembra 2015, o 8:30 hod., Telocvičňa ZŠ Matejovce

Už tento utorok sa uskutoční turnaj víťazov skupín dlhodobej súťaže štvorčlenných družstiev dievčat a chlapov z mestských škôl v stolnom tenise. Príďte podporiť svojimi hlasivkami tých najlepších.

Fashion charity night

16. decembra 2015, o 19:00 hod., Aquacity

Exkluzívna módna prehliadka Jany Pištejovej s podtitulom „To najlepšie, čo doma máme“. Galavečer za účasti známych modeliek a s vystúpeniami známych umelcov zo Slovenska aj Česka. Výťažok z podujatia putuje na charitatívne účely.

Zlaté prasiatko

17. decembra 2015, o 18:00 hod., Dom kultúry

Čas Vianoc sa nezadržateľne blíži a preto mnohé školy prichádzajú v tomto období aj s vianočným programom. Jednou z nich je aj ZUŠ na Štefánikovej ulici, ktorá si pre širokú verejnosť pripravila vianočný program s názvom Zlaté prasiatko. V bohatom kultúrnom programe sa predstavia nielen žiaci, ale aj pedagógovia umeleckej školy.

Vianočný koncert Kandráčovci

17. decembra 2015, o 18:00 hod., Aréna Poprad

Štvorica skvelých spevákov a muzikantov z východu Slovenska sa predstaví aj pod Tatrami. Vlastná tvorba kapely smeruje k mladým ľuďom a osloví aj staršieho poslucháča. Na ich vianočnom koncerte sa predstaví aj plejáda hostí, medzi ktorými nebudú chýbať Monika Kandráčová, Anka Poráčová, Veronika Šoltýsová Rabadová a detský spevácky zbor Pro Musica – Magnólia.

Otvor svoje srdce

18. – 20. decembra 2015, popradské kostoly

Priblížiť vianočnú atmosféru a navodiť pokoj v duši sa mesto Poprad rozhodlo aj prostredníctvom vianočných koncertov v kostoloch. V Gréckokatolíckom chráme sv. Petra a Pavla sa koncert začne v piatok o 18:00 hod., V Evanjelickom kostole a. v., v Strážoch pod Tatrami o 19:00. V sobotu sa predstavenie uskutoční v Kostole sv. Cyrila a Metoda o 18:00 hod., v Konkatedrále Sedembolestnej Panny Márie od 19:30 hodiny. Ráno od 9:00 hod. sa vystúpenie bude konať v Kostole sv. Juraja v Spišskej Sobote a program vyvrcholí o 11:00 hodine v Evanjelický kostol a. v. v Poprade.

Vianočná tvorivá dielňa

20. decembra 2015, o 10:00 hod, Dom kultúry

V nedeľu sa bude konať tvorivá dielňa pre všetky šikovné popradské deti. Pod vedením skúsenej Marianny Ďurasovej deti pripravia množstvo zaujímavých a kreatívnych diel. Okrem dobrej nálady si so sebou prineste aj pastelky, fixky a nožnice.

Malá detská burza hračiek a rozprávkových kníh

20. decembra 2015, o 10:00 hod., Dom kultúry

Chceš si vymeniť svoje hračky za iné? Máš už prečítané všetky svoje rozprávkové knihy a túžiš po iných? Ak áno, tak zavítaj na detskú verejnú burzu určenú pre všetky deti a ich rodičov.

Vianoce pod Tatrami

20. decembra 2015, o 14:00 hod., Dom kultúry

Už túto nedeľu je sa môžete tešiť na kultúrny program, ktorý sa bude dotýkať blížiacich sa sviatkov. Vianočné pásmo s tradičnými koledami, vianočnými spevmi, betlehemom a príchodom troch kráľov k jasličkám počas tónov najznámejšej vianočnej piesne Ticha noc, svätá noc a živý betlehem v podaní DFS z regiónu.

IV. adventný koncert

20. decembra 2015, o 18:00 hod, Námestie sv. Egídia

V nedeľu budú žiariť už všetky adventné svetlá. Koncert na popradskom námestí je spojený s rozsvietením štvrtého adventného svetla v podaní Popradského dychového kvinteta.

Čítajte tiež:

Zažite posledný mesiac roka v Poprade zaujímavo: TOP 10 akcií, na ktorých by ste rozhodne nemali chýbať

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM