Simona Ivančáková Kultúra

Zažite posledný mesiac roka v Poprade zaujímavo: TOP 10 akcií, na ktorých by ste rozhodne nemali chýbať

December, to je mesiac, ktorý má svoje čaro. A zažiť sa dajú aj všakovaké zaujímavé akcie. V Poprade sa chystajú podujatia, ktoré by rozhodne nemali ujsť vašej pozornosti. Vybrali sme rovnú desiatku z nich.

Ilustračný obrázok k článku Zažite posledný mesiac roka v Poprade zaujímavo: TOP 10 akcií, na ktorých by ste rozhodne nemali chýbať
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

PRÍCHOD MIKULÁŠA

4. 12. 2015,o 17:­00 hod., Námestie sv. Egídia v Poprade

Spoločné vítanie Mikuláša a rozsvietenie vianočného stromčeka bude spojené s farebným pyromuzikálnym ohňostrojom. Mikulášsku atmosféru na námestí dotvoria rozprávkové postavy, vôňa vianočnej medoviny, fotenie v ateliéroch, ale aj bohaté občerstvenie.

PUTUJÚCI MIKULÁŠ

6.12.2015, prímestské časti Popradu

Mikuláš, anjel a čert zavítajú do jednotlivých mestských častí, aby potešili všetky deti. Putujúci Mikuláš svoju cestu rozbehne o 13:00 v Kvetnici, o 14:00 sa ho dočkajú deti vo Veľkej, odkiaľ sa presunie do Spišskej Soboty, kde bude od 15:00 hodiny. Tých najmenších z Matejoviec poteší od 16:00 hodiny a jeho poslednou zastávkou budú od 17:00 Stráže pod Tatrami.

VER/EJ/NÝ MILENEC

9.12.2015, o 19:00 hod., Dom kultúry v Poprade

Fanúšikovia humoru sa môžu opäť tešiť. Pod Tatry prichádza divadelná komédia v troch dejstvách o ženatom majiteľovi reštaurácie, ktorý sa rozhodne žiť naplno. Už viac nedokáže odolávať pokušeniu a začne sa stretávať s inými ženami. Hra je plná humorných situácií a dialógov. Tešiť sa môžete na Karin Haydu, Mirku Partlovú, Slávu Daubnerovú a Igora Adamca.

XIII. TRADIČNÝ VIANOČNÝ JARMOK

11.- 13.12.2015, Námestie sv. Egídia v Poprade

V predvianočnom období sa bude konať ďalší ročník tradičného vianočného jarmoku ľudovo-umeleckej výroby spojený spečením tradičných oplátok a výroby vianočných pozdravov. Okrem toho na jarmoku budú účinkovať aj FS Ľubovčan, DFS Maguráčik, FS Šarišan či Starmania Original. Pre tých najmenších sú pripravené rozprávky Janko Hraško a Zimná rozprávka a speváci Gregy a Dominika.

EUROVIA ALL STAR GAME 2015/2016

12.12.2015, o 18:00 hod., Aréna Poprad Jedinečná basketbalová šou sa tento rok uskutoční pod Tatrami. Opäť po roku sa predstavia najlepší hráči Východu a Západu, aby divákom predviedli svoje basketbalové umenie.

FASHION CHARITY NIGHT

16.12.2015, o 19:00 hod., Aquacity Poprad Exkluzívna módna prehliadka Jany Pištejovej s podtitulom „To najlepšie, čo doma máme.“ Galavečer za účasti známych modeliek s vystúpeniami umelcov zo Slovenska a Česka. Výťažok z podujatia poputuje na charitatívne účely.

ZLATÉ PRASIATKO

17.12.2015, o 18:00 hod., Dom kultúry v Poprade Vianočný program žiakov a pedagógov ZUŠ na Štefánikovej ulici v Poprade nie je určený len rodičom a priateľom účinkujúcim, ale aj širokej verejnosti.

VIANOČNÝ KONCERT KANDRÁČOVCI

17.12.2015, o 18:00 hod., Aréna Poprad

Štvorica spevákov a muzikantov z východu Slovenka si pre Popradčanov pripravili repertoár plný ľudovej hudby spojený s prvkami etna. Východoslovenský folklór a temperament si určite nenechajte ujsť.

OTVOR SVOJE SRDCE

18.-20.12.2015, kostoly v Poprade Vianoce maľované pieskom je príbeh Božieho narodenia a emotívnej atmosféry vianočného času. Priamo pred vašimi očami budú vznikať obrazy maľované pieskom v podaní Evy Aibaz z Ruska.

PREDSILVESTROVSKÁ DETSKÁ ŠOU

30.12.2015, o 16:00 hod., Dom kultúry v Poprade Posledný deň v roku môžu deti stráviť zaujímavo. Diskotéka obohatená o tombolu a o ukážky rôznych tanečných štýlov pod vedením uja Ľuba z Košíc.

Foto:ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM