Peter Handzuš Hokej

Juniori si boj o bronz komplikujú: Po domácej prehre s nožom na krku

Už v druhom zápase série o bronzové medaliy nedali juniori HK ŠKP Poprad bratislavskému Slovanu ani jeden gól.

Ilustračný obrázok k článku Juniori si boj o bronz komplikujú: Po domácej prehre s nožom na krku
Foto: Peter Handzuš

Séria o bronz madzi HK ŠKP Poprad a HC Slovan Bratislava sa po dvoch zápasoch v Bratislave presunula opäť pod Tatry. Obidva tímy vyhrali po jednom zápase doma a jednom zápase na ľade súpera.

V zápase číslo päť mohli Popradčania získať na domácom ľade mečbal. Zápas sa ale nevyvíjal podľa ich predstáv. Slovan bol v piatom zápase vo všetkých činnostiach na ľade lepší. Využil každé zaváhanie Popradu, náskok gól za gólom navyšoval a zápas zaslúžene vyhral.

Kým po druhom domácom zápase, v ktorom popradskí hokejisti neskórovali, tréner Pichoňský hovoril aj o šťastí, ktoré im v niektorých chvíľach zápasu chýbalo, po piatom zápase to videl inak. “Teraz to bolo o prístupe hráčov k hre. Niečo si povieme v kabíne a niečo iné je na ľade. Bol to veľmi zlý zápas z našej strany. Slovan bol živší, rýchlejší, bol všade. My sme mysleli, že to príde samo. Bez toho, aby sme dostupovali, poctivo napádali, dohrávali súboje, vracali sa späť, bez toho to jednoducho nejde. Po víťazstve v Bratislave a vyrovnaní na 2:2 sme nastúpili na zápas, ako keby sa nič nemohlo stať. Hráči si mysleli, že ich urobíme a že medaila je naša. Takéto zápasy ich musia namotivovať k tomu, aby dreli v zápasoch aj na tréningoch. Ak ich toto nenabudí, tak sa nepohnú ďalej,” skonštatoval domáci tréner Ľubomír Pichoňský.

HK ŠKP Poprad - HC Slovan Bratislava 0:4
73
Galéria
Foto: Peter Handzuš

Popradčania sa už musia v hlavách pripraviť na zápas v Bratislave, ktorý ich čaká v piatok 6. apríla. Ak tam nevyhrajú, bronzové medaily ostanú na Slovane. “Dnešný zápas nám ukázal, že hokej hrať vieme, ale je to v hlavách. Hokej je v myslení. V Bratislave to musí byť iné družstvo. Je tam kopec vecí, ktoré nám dnes jednoducho nešli. V Bratislave musíme ukázať, že sme kolektív a zabojovať. A ja som presvedčený o tom, že sme. Treba korčuľovať, treba si pomáhať, tam nám profesorský hokej nepomôže,” dodal tréner Pichoňský.

HK ŠKP Poprad – HC Slovan Bratislava 5:1 (2:0, 2:0, 1:1)
Góly: Bjalončík, Vašaš, Olejník, Miškovec 2 – Mirilovič

HK ŠKP Poprad – HC Slovan Bratislava 0:2 (0:0, 0:0, 0:2)
Góly: Sloboda 2

HC Slovan Bratislava – HK ŠKP Poprad 7:4 (3:1, 4:2, 0:1)
Góly: Ševčík, Herák, Mirilovič, Sloboda 2, Bobál, Hanula – Olejník, Svitana 2

HC Slovan Bratislava – HK ŠKP Poprad 3:5 (1:2, 2:2, 0:1)
Góly: Sloboda, Bobál, Hanula – Olejník 2, Miškovec, Jevoš, Bjalončík

HK ŠKP Poprad – HC Slovan Bratislava 0:4 (0:1, 0:2, 0:1)
Góly: Sloboda, Trnavský, Vavroušek, Hedera

Stav série: 2:3

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM