Tomáš Kyselica Hokej

Kamzíci bodovali v Košiciach – zaujímavosti po derby

V dohrávke 11.kola hokejovej Tipsport extraligy sa stretli v košickej Steel Aréne dvaja veční rivali z východu. Popradčania si z Košíc po výhre 3:2 odniesli všetky tri body.

Ilustračný obrázok k článku Kamzíci bodovali v Košiciach – zaujímavosti po derby
Zdroj: TASR

Konštatujeme po zápase

  • Hokejové Košice nie sú ani zďaleka tým, čím sa prezentovali minimálne v posledných troch sezónach. Trošku kolísavejšie výsledky východniarov boli spôsobené výrazným omladením kádra, ktorý, zdá sa, ešte nenašiel správnu chémiu zohratosti. Po prehre v Žiline tak nezvládli Košičania ani dohrávku 11.kola a pripísali si už ôsmu prehru.
  • Obaja rivali majú za sebou prvé dva duely v tejto sezóne na ľade súperov a po nich môžeme skonštatovať, že na vzájomné zápasy je to zatiaľ 1:1. Košice totiž dokázali zvíťaziť v 2.kole na ľade pod Tatrami 2:1, „kamzíci“ vrátili v dohrávke toho 11. „oceliarom“ požičané.
  • Z posledných piatich súbojov dokázali Popradčania naplno bodovať v troch zápasoch, čo ich posunulo v tabuľke vyššie a aktuálne im patrí šiesta priečka. Zdá sa tak, že hokejisti spod Tatier dokázali nájsť ten správny recept na víťazné zápasy a z hernej krízy, ktorá ich postihla po začiatku súťaže, sú už vonku.
  • Najproduktívnejším hráčom košického tímu je po celej tretine odohratej súťaže center Richard Jenčík, ktorý má spolu s gólom dosiahnutým v zápase proti Popradu na svojom konte 25 bodov (10+15). V popradskom drese sa v doterajšom priebehu ligy najviac darilo centrovi prvej formácie Petrovi Kloudovi, ktorý dosiahol 21 bodov za 3 góly a až 18 asistencií.

HC Košice – HK Poprad 2:3 (0:1, 2:2, 0:0)

Góly: 24. Jenčík (Spilar, Šeda), 29. Richard Huna (Svitana, Róbert Huna) – 17. Hvila (Vandas, Klouda), 28. Tomas (D. Buc, M. Šterbák), 33. Tomas (D. Buc)

Vylúčení: 2:4 + navyše Nikkilä (Poprad) 10 min nešportové správanie, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Daniel Konc – Gajan, Tornay

Stretnutie v Steel aréne sledovalo 3866 divákov.

HC Košice - HK Poprad
7
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM