Samospráva

Kapacitu útulku v Poprade výrazne ROZŠÍRILI: Psíky sa dočkali aj takýchto vylepšení! FOTO

Mestský útulok v Poprade prešiel výraznou zmenou, jeho kapacitu rozšírili. Dôvod? Takmer 100-percentná vyťaženosť.

Ilustračný obrázok k článku Kapacitu útulku v Poprade výrazne ROZŠÍRILI: Psíky sa dočkali aj takýchto vylepšení! FOTO
Zdroj: Facebook.com/Poprad - oficiálna stránka mesta

Ako informovalo mesto na sociálnej sieti bližšie, mestský útulok bol rozšírili na ploche 1500 štvorcových metrov o šesť objektov. K 25 pôvodným kotercom tak pribudlo 42 nových murovaných boxov. Mesto po novom dokáže poskytnúť pomoc väčšiemu množstvu opustených zvierat. Svoj domov tam nájdu psíky, ktoré chodia odchytávať zamestnanci útulku alebo mestská polícia.

Zvýšené náklady

Prestavbu a rozšírenie mestského útulku financovala samospráva z vlastných zdrojov. Zo zverejneného dodatku zmluvy so zhotoviteľom vyplýva, že náklady na projekt dosiahli takmer 470 000 eur s DPH, pri realizácii prác tak došlo k zvýšeniu o 120 000 eur s DPH.

Radnica uviedla, že strechy kotercov boli konštrukčne navrhnuté tak, aby v lete zabránili ich prehrievaniu, a teda aby poriadne tienili. Dôraz pri rozširovaní útulku kládli aj na bezpečnosť, všetky sekcie sú teda od seba oddelené bráničkami.

Ďalšie vylepšenia

Okrem nových kotercov sa psíky dočkali aj štyroch oplotených výbehov. „Tie sú určené na socializáciu psíkov a na ich spoločné hranie a zoznamovanie sa. Súčasťou oplotenia sú aj podhrabové dosky, vďaka ktorým bude zamedzené možnému úniku psov,“ uviedol vedúci oddelenia správy a evidencie majetku MsÚ v Poprade Andrej Ivan.

Vedúci útulku Peter Greňa potvrdil, že už od začiatku roka mali kapacitu maximálne naplnenú. Domov poskytovali 27 psíkom.

FOTO: Mestský útulok prešiel výraznou zmenou, rozšírili jeho kapacitu
11
Galéria

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM