Peter Handzuš Kultúra

Kongresová sála vysokohorského hotela sa premenila na galériu. V máji si tam zaspieva aj Karel Gott

Štýlová kongresová sála luxusného hotela na Štrbskom Plese sa premenila na unikátnu galériu výtvarného umenia. Do 5. mája ju zaplnila predajná výstava 31 obrazov mladej maliarky Julie Haluzovej z jej najnovších kolekcií Kde bolo, tam bolo a Niekde v rajskej záhrade.

Ilustračný obrázok k článku Kongresová sála vysokohorského hotela sa premenila na galériu. V máji si tam zaspieva aj Karel Gott
Zdroj: TASR

„Je to moja výstavná premiéra v hoteli a v takejto nadmorskej výške. Keby výtvarné umenie patrilo len do klasických galérií, tak by sa širokej verejnosti príliš nedotklo, lebo do nich mnoho ľudí nechodí. Preto je skvelým nápadom približovať sa im v atypických priestoroch. Dúfam, že sa to ujme a budú sem chodiť vystavovať aj ďalší výtvarníci,“ skonštatovala rodáčka z Uherského Hradišťa, ktorá žije a tvorí v Bratislave.

Zároveň podotkla, že to nie je jej úplná premiéra v luxusnom hoteli na brehu Štrbského plesa. Stenu schodiska zdobí pestrofarebná rozkvitnutá horská lúka. „Tento nadrozmerný obraz sem zavesili pred štyrmi rokmi ešte počas rekonštrukcie hotela. Mimochodom, priniesli sme ho presne v prvý jarný deň, hoci v Tatrách vtedy bolo, ako sa patrí, ešte veľa snehu,“ zaspomínala si s tým, že miluje výzvy dokonalého remeselného stvárnenia zaujímavej myšlienky zábavnou formou.

Veľké veci vytvoríte iba mladí

Jej obrovský tvorivý potenciál vyzdvihol galerista Pavol Susa. „Julie je neuveriteľný talent s obrovským potenciálom, je úžasne pracovitá. Jedným ťahom dokáže povedať to, čo iní zo seba dostávajú celé hodiny. Vraví sa, že veľké veci vytvoríte iba mladí. Tak ako Michelangelo vytesal Pietu či Dávida, Julie mala tiež šťastie, že už v mladom veku vytvorila skutočne obrovské dielo. Má neuveriteľne precíznu kresbu a cit pre zachytenie danej témy. Prosto, božská Júlia,“ skonštatoval.

Nie len pre ubytovaných

"Nielen našim hosťom sa snažíme prinášať niečo netradičné, výnimočné a originálne. Začali sme to organizovaním celej série koncertov a teraz rozširujeme našu ponuku o výtvarné výstavy. Toto je prvé, ale zďaleka nie posledné prirodzené spojenie nádherného hotelového interiéru a skvostných obrazov. Dokorán otvorené dvere majú nielen naši hoteloví hostia, ale všetci záujemcovia o zhliadnutie tejto unikátnej výstavy,“ dodala PR manažérka Grand Hotela Kempinski Katarína Ferenčíková. Najbližšou akciou bude už v máji komorný koncert Karla Gotta.

Kongresová sála vysokohorského hotela sa premenila na galériu. V máji si tam zas
8
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM