Peter Handzuš Basketbal

Koniec dobrý, všetko dobré. Iskra dotiahla stratený zápas do predĺženia

V 17. kole Eurovia SBL odohrala Iskra Svit zápas proti VŠEMvs Karlovka. O víťazovi sa rozhodlo až v predĺžení.

Ilustračný obrázok k článku Koniec dobrý, všetko dobré. Iskra dotiahla stratený zápas do predĺženia
24
Galéria
Foto: Peter Handzuš

Iskra nemala najlepší vstup do zápasu. Najprv musela stiahnuť manko za stavu 2:9, podarilo sa jej aj viesť 14:12, no na konci desaťminútovky svietilo na tabuli skóre 14:23. Keď už Karlovka v 27. minúte viedla o 21 bodov, málokto veril v obrat. Domáci basketbalisti ale opäť ukázali, že sa vedia zomknúť a aj za nepriaznivého stavu to nevzdali. Odmenou im bolo vyrovnanie na 81:81, ktoré prišlo v záverečných sekundách štvrtej desaťminútovky. Zápas tak dostali Sviťania do predĺženia, v ktorom už súpera rozstrieľali 14:4 a pripísali si tak deviate víťazstvo v sezóne.

Foto: Peter Handzuš

„V druhom polčase sme prestali brániť, volili sme zlé spôsoby zakončovania a nedávali sme koše. Svit sa presadzoval, dostal sa späť do zápasu a predĺženie už bolo o tom, kto dá viac bodov,“ povedal tréner VŠEMvs Karlovka Peter Ivanovič.

Domáci Samuel Kubaský dostal trénerovu dôveru a odohral v zápase proti Karlovke skoro 22 minút. Na jeho konte pribudli aj body za dve premenené trojky. „Robil som, čo som mohol, aby sme dosiahli víťazstvo. Snažil som sa čo najviac pomáhať spoluhráčom. Keď sme začali hrať našu energickú hru s rýchlymi protiútokmi, tak sme dokázali zápas otočiť,“ konštatoval hráč Iskry Samuel Kubaský.

Podľa trénera Michala Madzina to nebol dobrý zápas. Body sú však doma a treba sa z toho do budúcna poučiť. „Spokojný som s víťazstvom. Dúfam ale, že sa z neho aj poučíme. Ak nedáme všetko do hry, nedá sa hrať žiaden šort. Dnes sa to ukázalo. Čo sa športu dá, to sa dá čakať späť. Karlovka nás neprekvapila ničím. Čakali sme, že prídu takto namotivovaní. Snažili sme sa na to pripraviť, ale nepodarilo sa nám to. Nie je maličkosť zvrátiť takýto zápas. Klobúk dole pred všetkými hráčmi, ktorí do toho dali všetko. Ukazuje to na to, že tím sa dokáže zomknúť, len nechápem, prečo to prišlo až v druhom polčase,“ zhodnotil vystúpenie svojich zverencov domáci tréner Michal Madzin.

V Stredu cestujú Sviťania do Spišskej Novej Vsi. Ich súper v tomto ručníku SBL nevyhral ešte ani jeden zápas. Doma sa Iskra predstaví opäť v sobotu 17. decembra v zápase proti BC Prievidza.

Iskra Svit vs. VŠEMvs Karlovka Bratislava 97:87 (14:23, 16:22, 25:22, 28:16, 14:4)
Najviac bodov: Šoutvin 29, Janković 20, Singletary 19 – Hlivák 22, Abrhám 17, Krajčír, Hašan, Židzik po 10

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM