Rôzne

Koniec letnej turistickej sezóny na severnej pologuli: Takto sa bude oslavovať u nás na východe

Svetový deň cestovného ruchu sa oslavuje na celom svete už od roku 1980. Ide o deň, keď sa hlavná turistická sezóna končí na severnej pologuli a začína na južnej. Oslavovať sa bude aj u nás, len na skok od Popradu.

Ilustračný obrázok k článku Koniec letnej turistickej sezóny na severnej pologuli: Takto sa bude oslavovať u nás na východe
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Svetový deň cestovného ruchu sa každoročne koná 27. septembra. Na východe Slovenska budú tentoraz oslavovať v Levoči. „V našom meste sa v spolupráci s partnermi – Slovenskou organizáciou cestovného ruchu, Krajskou organizáciou cestovného ruchu (KOCR) Severovýchod Slovenska, Oblastnou organizáciou CR Tatry – Spiš – Pieniny a ďalšími bude oslavovať v piatok 25. a v sobotu 26. septembra v severnom parku na Námestí Majstra Pavla,“ informoval Kamil Tomčofčík z Mestského úradu v Levoči. 

Miestnych, obyvateľov z okolia, ale aj návštevníkov Levoče by mal podľa neho zaujať bohatý sprievodný program, remeselné stánky, koncerty, program pre deti, vedomostné súťaže, občerstvenie či prehliadka mesta. Počas podujatia mesto Levoča predstaví aj svoje nové logo, na ktorého tvorbe oddelenie cestovného ruchu a regionálneho rozvoja pracovalo vo svojej vlastnej réžii niekoľko mesiacov, a ktorým sa bude mesto v budúcnosti pri marketingových aktivitách a propagácii prezentovať. „Cieľom nového loga je zvýšiť povedomie o značke mesta, zjednodušiť a hlavne zjednotiť svoju komunikáciu s potenciálnym návštevníkom mesta,“ objasnil Tomčofčík.

V sobotu popoludní, pred vystúpením skupiny Heľenine oči, zároveň odovzdá KOCR Severovýchod Slovenska ceny víťazom letných turistických projektov Legendarium, Objavuj Prešovský kraj a Cyklopátrania Prešovským krajom. „Mesto Levoča a jeho turistické atraktivity patrili vo všetkých troch turistických projektoch medzi úspešné a hojne navštevované miesta Prešovského kraja. Levočská biela pani z Legendaria preto aj symbolicky uzavrie tento projekt pre letnú sezónu 2015,“ uviedol riaditeľ KOCR Severovýchod Slovenska Martin Janoško.

foto: ilustračné  

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM