Peter Handzuš Hokej

Košičanov delí jedno víťazstvo od semifinále. Poprad chce siedmy zápas

Hokejisti HC Košice i napriek tomu, že v piatom štvrťfinálovom dueli play off na domácom ľade dva razy prehrávali, tak dokázali vývoj stretnutia otočiť vo svoj prospech a pod Tatry odchádzajú s vedením 3:2 na zápasy.

Ilustračný obrázok k článku Košičanov delí jedno víťazstvo od semifinále. Poprad chce siedmy zápas
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

„Pred zápasom sme si povedali, že sa nebudeme pozerať na jeho vývoj, ale že budeme hrať stále svoju hru, teda hrať agresívne a aktívne. To sa nám podarilo, takže sme spokojní. V Poprade sme urobili množstvo chýb, vrátane mňa a tie sme sa snažili napraviť,“ zamyslel sa Štěpán Novotný.

Napriek tomu, že „oceliari“ na popradskom štadióne dva razy prehrali a prezentovali sa zlou hrou, tak neskladajú zbrane a štvrťfinálovú sériu sa pokúsia rozuzliť už tam. „Budeme sa snažiť hrať aktívny i agresívny hokej. Malý rozdiel je v ľadovej ploche, na ktorú sú zvyknutí. My sme tam mali dva zápasy na to, aby sme sa poučili a naučili hrať v play off. Ideme tam s tým, že chceme vyhrať,“ skonštatoval Novotný.

Vandas chce siedmy zápas

Popradčania zaznamenali svoj druhý presný zásah už v 18. minúte, keď sa Michael Vandas spoza bránky cez Radeka Deyla šikovne natlačil až pred Hyláka a bekhendom poslal svoj tím po druhý raz do vedenia. „Konečne sme vyhrávali, ale škoda, že sme to nevyužili. Mali sme šance, tlačili sme sa pred bránku, ale nevyužili sme ich. Škoda, že sme nevyužili šance za stavu 2:1, to bol asi kľúčový moment zápasu,“ uviedol Vandas.

Doteraz vo východniarskej sérii platilo staré známe „môj dom, môj hrad“ a „kamzíci“ si chcú vynútiť rozhodujúci siedmy duel na ľade Košíc. „Atmosféra u nás je podľa mňa lepšia ako v Košiciach, chodí tam totiž plný dom. Dúfam, že diváci nám pomôžu a vyhráme šiesty zápas. Nepripúšťame si, že by to bol posledný duel sezóny a chceme zvíťaziť i v tom siedmom. Košičania asi budú viac brániť, dúfam, že ich prečítame a dáme viac gólov,“ zaželal si Vandas.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM