Krimi

Krvavý útok v Istanbule: Sú medzi obeťami aj Slováci? FOTO

Na prelome rokom svet zasiahla tragická udalosť v Istanbule. V Turecku sú aktuálne desiatky Slovákov. Aké sú o nich prvé správy?

Ilustračný obrázok k článku Krvavý útok v Istanbule: Sú medzi obeťami aj Slováci? FOTO
6
Galéria
Zdroj: TASR

Z informácií, ktoré má v súčasnosti k dispozícii Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVaEZ) SR nevyplýva, že by medzi obeťami krvavého útoku v tureckom Istanbule boli aj Slováci. Počet obetí útoku v jednom z nočných klubov v tureckej metropole medzitým stúpol na 39. „MZVaEZ je aj spolu s Generálnym konzulátom SR v Istanbule od skorých ranných hodín v kontakte s tureckými úradmi, vrátane guvernéra Istanbulu,“ informoval hovorca slovenského rezortu diplomacie Peter Stano. Dodal, že turecké úrady stále pracujú na identifikácii totožnosti obetí.

„Podľa dobrovoľného registračného formulára MZVaEZ sa na prelome rokov v Turecku nachádzalo 69 slovenských občanov, z toho sedem priamo v Istanbule. Z praxe však vieme, že toto číslo môže byť vyššie, keďže nie každý občan cestujúci do zahraničia využije možnosť dobrovoľnej registrácie,“ doplnil Stano.

Bilancia obetí dnešného útoku na nočný klub v tureckom Istanbule stúpla na 39 mŕtvych a najmenej 69 zranených, z ktorých sú štyri osoby v kritickom stave. Uviedol to turecký minister vnútra Süleyman Soylu.

Medzi mŕtvymi je najmenej 16 cudzincov, spresnil minister bez poskytnutia informácií o ich národnosti. Päť obetí vyšetrovatelia identifikovali ako tureckých občanov, kým príslušné úrady sa stále usilujú zistiť totožnosť 18 obetí. Útočník, ktorý v preoblečení za Santu Clausa vtrhol do podniku Reina nachádzajúceho sa vo štvrti Ortaköy a spustil paľbu zo strelnej zbrane, je stále na úteku, potvrdil pre miestne médiá Soylu. Akcia na dolapenie tohto páchateľa pokračuje.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM