Peter Handzuš Rôzne

Leteckí záchranári oslavovali

Vrtuľníková záchranná zdravotná služba AIR-TRANSPORT EUROPE pomáha zachraňovať životy už 20 rokov.

Popradčania mohli vidieť ukážku súčinnosti hasičov a leteckých záchranárov pri vyslobodzovaní osôb z horiaceho objektu. Na pomoc popradským hasičom a záchranárom z AIR-TRANSPORT EUROPE priletela zo Švajčiarska aj posádka tamojšej leteckej záchrannej služby REGA, ktorá spolupracovala s ATE pri dodávkach vrtuľníkov a školení personálu. Ukážka leteckej záchrany sa konala pri príležitosti 20. výročia profesionálnej leteckej záchrany na Slovensku.

Za 20 rokov činnosti nalietali vrtuľníky a lietadlá vo farbách AIR-TRANSPORT EUROPE približne 45 000 letových hodín. Najviac, 18 500 hodín strávili vo vzduchu lietadlá pri nepravidelnej leteckej preprave, približne 15 500 hodín majú na konte záchranárske vrtuľníky a 11 000 hodín všetky vrtuľníky počas vykonávania špeciálnych leteckých prác. Pre prirovnanie, ak by sme spočítali všetky nalietané letové hodiny, vrtuľníky a lietadlá vo farbách ATE boli vo vzduchu nepretržite viac ako 5 rokov.

Švajčiarske know-how sa slovenským leteckým záchranárom osvedčilo. Vrtuľníková záchranná zdravotná služba AIR-TRANSPORT EUROPE, ktorá v súčastnosti zabezpečuje vrtuľníkovú záchranu v 7 operačných strediskách na Slovensku, považuje strategické rozhodnutie o partnerskej spolupráci so švajčiarskou leteckou záchrannou službou REGA za výrazný krok smerujúci k zvýšeniu kvality leteckej záchrany poskytovanej na Slovensku.

Čo všetko dokážu záchranári v akcii si môžete pozrieť vo videu.

Leteckí záchranári oslavovali
1
Galéria
pp_0516_ATE
30
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM