Peter Handzuš Hokej

Letnú prípravu začali aj kamzíci

S letnou prípravou začal už aj Poprad, zapojilo sa do nej 18 hráčov.

Ako posledný odštartoval v pondelok prípravu na novú extraligovú hokejovú sezónu finalista uplynulého ročníka HK Poprad. Trénerskej dvojici Ján Jaško – Róbert Spišák, ktorá vytiahla mužstvo až do finále proti HC Košice, sa do nej zapojilo zatiaľ 18 hráčov.

Z pätice nových avizovaných posíl chýbali dvaja útočníci zo Švédska Jimmie Kraft a Joachim Gellerstedt, ktorí sa podľa Jaška budú pripravovať doma a do Popradu prídu až na začiatku prípravy na ľade. Takisto chýbal aj Miroslav Hlinka, ktorý sa k mužstvu pripojí neskôr. „Celá táto časť prípravy potrvá do konca júna, potom budú mať hráči dovolenky a na ľad vykorčuľujeme 21. júla,“ informoval TASR tréner Jaško a dodal: „Celú ju absolvujeme v domácich podmienkach, máme tu na ňu vynikajúce možnosti, či už blízkosť Tatier, kam nie je problém hocikedy vybehnúť, či na našom zimnom štadióne, na ktorom je položená palubovka. Od začiatku bude intenzita vysoká, bude to šesť týždňov tvrdej prípravy, tak aby sme na ľad vyšli dobre pripravení a plní energie, čo je veľmi dôležité.“

Káder Popradčanov je ešte stále v štádiu tvorenia. Na predĺžení zmluvy sa vedenie HK dohodlo so šesticou hráčov Daniel Brejčák, Miroslav Škovira, Arne Kroták, Marcel Melicherčík, Richard Rapáč a Dominik Kramár.** „Samozrejme, že sa ešte obzeráme po nových hráčoch. Najmä do obrany, kde nám skončilo z vlaňajšieho kádra až 5 hráčov a tam vidíme najväčšie rezervy, ale samozrejme aj do útoku, z ktorého nám odišlo až šesť hráčov,“** uzavrel kormidelník Popradu.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM