Peter Handzuš Hokej

Lev Poprad vyhral doma nad Dinamom Minsk

Ladislav Nagy vyšiel s Dinamom Minsk v zápase proti svojmu bývalému klubu naprázdno.

Hokejisti HC Lev Poprad zvíťazili v sobotňajšom zápase Kontinentálnej hokejovej ligy na domácom ľade nad bieloruským tímom Dinamo Minsk 4:3. Najbližšie sa zverenci Radima Rulíka predstavia v utorok 31. januára na ľade ruského klubu Víťaz Čechov (16.00).

HC Lev Poprad – Dinamo Minsk 4:3 (1:0, 3:2, 0:1)

Góly: 13. ŠPIRKO (Novotný), 24. BARTEČKO (MIHÁLIK), 27. Kristek (ŠPIRKO, Sigalet), 40. Chabada (Fabricius, Štrbák) – 25. Laine (PODHRADSKÝ), 31. Drozd (Corso), 47. Michalev (Pavlovič). Rozhodovali: Feofanov, Bondar – Raming, Misjur (všetci Rus.), vylúčení: 3:3 na 2 min, navyše Laine (Minsk) 10. minút za nešportové správanie, Corso (Minsk) 10. minút osobný trest, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, striedanie: od 41. Mezin namiesto Lalandeho (Minsk), 4500 divákov – vypredané.

zostavy:
HC Lev Poprad: Laco – Pilař, Mezei, Sigalet, Mihálik, Hunkes, Štrbák, Lewis, Hellström – Netík, Lundberg, Bartečko – Novotný, Kristek, Špirko – Huna, Chabada, Fabricius – Ježek, Matai, Sekáč
Dinamo Minsk: Lalande (41. Mezin) – Slovák, Obšut, Karalahti, Denisov, Krajíček, Podhradský, Dudko – Irgl, Pivko, Laine – Drozd, Corso, Linglet – Kulakov, Nagy, Meleško – Pavlovič, Kitarov, Michalev

Domáci hrali od začiatku stretnutia aktívne a už po niekoľkých sekundách sa dostal do dobrej príležitosti Sigalet, brankár hostí však zasiahol. „Levi“ pokračovali v hre smerom dopredu, dobre kombinovali a vytvárali si gólové príležitosti. Hostia pohrozili v 11. minúte po strele Obšuta, Laco zasiahol efektne lapačkou. Na opačnej strane nedokázal Lalandeho na dva razy prekonať Netík, no v 13. minúte otvoril skóre duelu Špirko – 1:0. Jeho strela sa odrazila od pravej žŕdky hosťujúcej bránky a následne od brankára putovala až za čiaru. V ďalšom priebehu úvodnej dvadsaťminútovky už diváci gól nevideli.

Druhá tretina priniesla gólové hody, najprv sa v 24. minúte presadil domáci kapitán Bartečko, ktorý v úniku po elegantnom blafáku a bekhendovom zakončení zvýšil na 2:0. Hosťujúci tím odpovedal o minútu neskôr, keď sa v početnej výhode o jedného hráča presadil Laine. „Levom“ sa v 27. minúte podarilo rovnako v presilovke zvýšiť na 3:1, Kristek sa dostal k dorážke a poslal puk ponad spleť tiel brániacich hráčov. O štyri minúty neskôr znížil opäť na rozdiel jedného gólu Drozd, ktorý zužitkoval prihrávku Corsa spoza bránky – 3:2. Skóre po druhej tretine uzavrel 29 sekúnd pred jej koncom Chabada – 4:2.

V 46. minúte sa rútil na Mezina osamotený Novotný, no brankára hostí nedokázal prekonať. Na druhej strane sa o minútu neskôr presadil Michalev a znížil opäť na rozdiel jedného gólu – 4:3. „Levi“ mohli odpovedať po šanciach Hunu a Netíka, ale Mezin im dobrými zákrokmi zabránil skórovať. Oba tímy sa v ďalšom priebehu snažili skórovať, dobre bránili a vyrážali do nebezpečných protiútokov. V 57. minúte sa ocitol pred bránkou hostí Netík, ale nechal vyniknúť Mezina. V závere hostia odvolali brankára, no stav sa už nezmenil.

Zostrih zo zápasu, tlačovú konferenciu a vyjadrenia hráčov si pozrite vo videu.

Text: TASR Foto Mediaportal Video: Poprad24

Lev Poprad vyhral doma nad Dinamom Minsk
1
Galéria
lEV POPRAD VS. DINAMO MINSK
28
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM