Peter Handzuš Hokej

LEV potrápil Petrohrad

Hokejisti HC Lev Poprad prehrali vo štvrtkovom zápase Kontinentálnej hokejovej ligy na domácom ľade s lídrom celej súťaže SKA Petrohrad tesne 2:3.

„Levi“ prehrávali už v 22. minúte 0:3, napriek tomu, že do konca druhej tretiny znížil Kristek a na začiatku tretieho dejstva pridal kontaktný gól Mihálik, tak im nezostal dostatok síl na zvrat.

Najbližšie sa zverenci Radima Rulíka predstavia opäť pred domácimi tribúnami v sobotu 24. decembra, keď nastúpia proti ruskému klubu Atlant Mytišči.

HC Lev Poprad – SKA Petrohrad 2:3 (0:2, 1:1, 1:0)

Góly: 35. Kristek (NAGY, MIHÁLIK), 44. MIHÁLIK (ŠPIRKO) – 9. Klimenko (Mortensson, Denisov), 13. Monachov (Makarov), 22. Klimenko. Rozhodovali: Gašilov, Zacharov – Šichanov, Putilin, vylúčení: 4:4, presilovky: 0:1, oslabenia 0:0, 4500 divákov – vypredané.

Zostavy:
HC Lev: Duba – Hunkes, Mezei, Sigalet, Mihálik, Lewis, Štrbák, Hellström – Bartečko, Nedorost, Nagy – Netík, Mikúš, Kristek – Novotný, Balán, Špirko – Fabricius, Lundberg, Huna
SKA Petrohrad: Štěpánek – Koľcov, Kalinin, Grebeškov, Denisov, Pervišin, Višnevskij, Serkin, Petrov – Arťuchin, Neprjajev, Průcha – Weinhandl, Mortensson, Klimenko – Makarov, Fjodorov, Tichonov – Koroljov, Kučerjavenko, Monachov

Už v 3. minúte sa dostal do brejku Průcha, no našťastie pre domáci tím trafil iba Dubove betóny. Na opačnej strane pohrozil Fabricius, s jeho bekhendovým zakončením si však hosťujúci gólman poradil. Oba tímy pokračovali v útočnej aktivite, ale ich šance zostali nevyužité. V 9. minúte putoval na lavicu hanby domáci kapitán Bartečko a Klimenko strelou spomedzi kruhov otvoril skóre duelu – 0:1. Hostia zvýšili aktivitu, „levov“ nepúšťali do vyložených šancí a o štyri minúty neskôr skóroval Monachov, ktorý pred Dubom šikovne tečoval strelu Makarova – 0:2. Aj v ďalšom priebehu úvodnej dvadsaťminútovky mali navrch hráči SKA, dobre bránili a vyrážali do nebezpečných protiútokov. V závere mali ešte možnosť zvýšiť svoje vedenie pri vylúčení Nagyho, avšak domáci si dali pozor.

Vstup do druhej tretiny vyšiel hosťom, keď v 22. minúte Klimenko svojim druhým presným zásahom v stretnutí zvýšil už na rozdiel troch gólov – 0:3. V 27. minúte sa v hre štyroch proti štyrom rútil na bránku hostí Sigalet, no bol nedovolene atakovaný a nasledovalo trestné strieľanie. Štěpánek si však s jeho zakončením poradil. Český gólman v službách SKA s prehľadom zasiahol aj pri príležitostiach Netíka a Nagyho. Jeho spoluhráči kontrolovali priebeh hry a dobre zhusťovali priestor pred ním. „Levi“ sa predsa len dočkali v 35. minúte, keď čaro Štěpánka zlomil Kristek, ktorý zužitkoval prihrávku Nagyho – 1:3. V 40. minúte ešte mohol znížiť na rozdiel jedného gólu aktívny Nagy, jeho strela však letela tesne nad bránku hostí.

„Levi“ pokračovali v aktívnej hre i na začiatku tretieho dejstva a v 44. minúte napriahol od modrej čiary Mihálik, ktorého projektil skončil v bránke hostí – 2:3. Vzápätí hrali domáci hráči presilovú hru, no zo streleckých príležitostí nič nevyťažili. Napriek tomu pokračovali v tlaku a v 52. minúte už Bartečko dvíhal ruky nad hlavu, avšak puk sa nedostal až za Štěpánkov chrbát. Hostia predovšetkým bránili a sporadicky vyrážali do protiútokov, Duba sa mal na pozore. Hráči SKA si už v závere postrážili víťazstvo a nič na tom nezmenila ani hra bez brankára popradských „levov“.

Text: TASR Foto: mediaportal.biz Video: Poprad24

LEV potrápil Petrohrad
1
Galéria
levppskapetro
45
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM