Peter Handzuš Hokej

LEV prehral s priamym súperom o play-off

Hokejisti HC Lev Poprad prehrali v utorkovom zápase Kontinentálnej hokejovej ligy doma s Dinamom Riga 1:2. Riga si vybudovala po dvoch tretinách dvojgólový náskok, v záverečnom dejstve dokázal Juraj Mikúš už iba zmierniť prehru nováčika.

Najbližšie čaká na zverencov Radima Rulíka znovu na domácom klzisku vo štvrtok 22. decembra zápas proti najlepšiemu tímu súťaže SKA Petrohrad.

HC Lev Poprad – Dinamo Riga 1:2 (0:1, 0:1, 1:0)
Góly: 42. MIKÚŠ (MIHÁLIK, Sigalet) – 12. Karsums (M. Redlihs), 40. Ozolinš. Rozhodovali: Gašilov, Zacharov – Šichanov, Putilin, vylúčení: 3:3, presilovky: 0:1, oslabenia 0:0.
Zostavy:
HC Lev: Duba – Pilař, Mezei, Sigalet, Mihálik, Lewis, Štrbák – Bartečko, Nedorost, Nagy – Netík, Mikúš, Kristek – Novotný, Balán, Špirko – Fabricius, Lundberg, Huna
Dinamo Riga: Holt – Galvinš, K. Redlihs, Ozolinš, Cibulskis, Sotnieks, J. Redlihs, Rekis – Karsums, Sprukts, M. Redlihs – Nieminen, Varg, Lundmark – Niživijs, Lucenius, Cipulis – Podzinš, Ankipans, Meja

V úvode sa musel zvŕtať viac brankár Rigy Holt, ale ani Fabricius z dobrej prihrávky Hunu, ani Netík v dobrej pozícii v 8. minúte nevyťažili vedúci gól. Hostia sa pokúšali páliť na Dubu zovšadiaľ a ich snaha našla gólové ovocie v 12. minúte. Mikelis Redlihs vystrelil z pravého kruhu a pred bránkou stojaci Karsums umne tečoval puk za chrbát Dubu. Domáci sa snažili v druhej časti strhnúť priebeh vo svoj prospech, no v zakončení zlyhali. Bartečkov dobrý pokus aj napriek clone skryl do lapačky Holt, najbližšie k vyrovnaniu bol v strede zápasu Mikúš, center druhej lajny však nedokázal zblízka usmerniť výborný pas od Lewisa do odkrytej bránky. V druhej polovici však už ťaženie Leva ubralo na sile, hlavným dôvodom bola zodpovedná obranná hra lotyšského tímu, ktorý sa tešil krátko pred koncom tretiny aj druhýkrát. Najprv sa rozhodca upískol pri signalizovanom vylúčení a zmaril tak Rige regulárny gól, no po peknej akcii v následnej presilovke, na ktorej konci bol veterán Ozolinš a zdvojnásobil náskok svojho tímu. Tretia časť sa rozbehla pre domácich výborne – Mikúš našliapol v strednom pásme, natlačil sa pred Holta a našiel medzeru medzi jeho betónmi – 1:2. Napriek psychickej výhode sa ale Levu nepodarilo vytvoriť si až do konca duelu súvislejší tlak a k vyrovnaniu nepomohla ani záverečná power play.

Text: TASR Foto: mediaportal.biz Video: Poprad24

LEV prehral s priamym súperom o play-off
1
Galéria
levpp-dinriga
55
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM