Peter Handzuš Hokej

LEV vyhral nad Rigou

Hokejisti HC Lev Poprad sa vo svojom šiestom vystúpení v Kontinentálnej hokejovej lige dočkali premiérového víťazstva. Zverenci trénera Radima Rulíka triumfovali v Riga Arene nad domácim Dinamom 2:0 a majú na konte štyri body.

Dinamo Riga – HC Lev Poprad 0:2 (0:0, 0:1, 0:1)

Góly: 39. ŠPIRKO (ŠTRBÁK), 46. Nedorost (NAGY). Rozhodcovia: Buturlin, Čerenkov – Parfenov, Tomilov, vylúčenia: 6:6, presilovky 0:1, oslabenia: 0:0, 5220 divákov.

Zostavy:

Dinamo Riga: Holt – Rekis, Ozolinš, K. Redlihs, Sotnieks, Galvinš, Cibulskis – Sprukts, Karsums, Niživijs – Džerinš, M. Redlihs, Melin – Štals, Cipulis, Podzinš – Lucenius, Ankipans, Barg – Meija

HC Lev Poprad: Duba – Štrbák, Pilař, Sigalet, Lewis, Mezei, Hunkes, Jank, Sekáč – Nagy, Špirko, Bartečko – Nedorost, Mikúš, Netík – Ölvecký, Chabada, Huna – Fabricius, Lundberg, DaSilva

Aktívnejšie začali domáci, ale ako prví mohli skórovať hostia. Lenže počas presilovky 5 na 3, ktorá trvala minútu a pol, vyťažili len nebezpečné strelecké pokusy Netíka a Nagya. Domáci odpovedali strelou z kruhov v podaní Karsumsa, ale jeho pokus skončil v Dubovej lapačke. Český gólman sa vyznamenal aj pri nebezpečnej situácii Džerinša, ktorý strieľal po prihrávke spoza bránky. Brankára Popradu neprekonal ani M. Redlihs, ktorému zneškodnil veľkú šancu z bránkoviska. Po štvrťhodine chcel prekvapiť gólmana hostí Melin, ale Duba si ustrážil pravú žŕdku a pohotovo zakročil betónom aj pri prízemnej strele Galvinša.

Krátko po zmene strán unikol po ľavej strane Netík, ale jeho strelu príklepom zastavil hrudník Holta. Zo strany domácich pohrozil Karsums, ktorý obkorčuľoval bránku a následne aj sám zakončil, ale prestrelil voľný horný roh Dubovej bránky. Po chybe „levov“ sa dostali pred Dubu traja hráči Rigy, našťastie Spruktsovu strelu český gólman vytesnil. Na druhej šance volala po góle veľká príležitosť Bartečka, ktorý sa v oslabení natlačil pred bránku, ale jeho blafák medzi betóny Holta nepretlačil. Tím spod Tatier ožil, Nagy išiel sám na bránku, zvolil strelu medzi betóny, ale skvelý Holt odolal aj tentokrát. V závere tretiny sa však hostia predsa len dočkali. Špirko si nakorčuľoval na modrú čiaru na kolmú prihrávku od Štrbáka a bez problémov svoju šancu premenil – 0:1. Poprad mal ešte jednu šancu po spolupráci Bartečka s Nagym, ale druhý menovaný sa blafákom nepresadil.

Obraz hry sa výraznejšie nezmenil ani v tretej tretine. Poprad vyrážal do protiútokov, domáci márne dobýjali bránku hostí a boli stále nervóznejší z vývoja zápasu. Nagy v dobrej pozícii trafil Holta do masky, Netík mal zasa pred sebou už len prázdnu svätyňu, ale spadol v rozhodujúcom momente a skončil na bránkovej konštrukcii. Slovenský tím sa upokojil v záverečnej tretine, keď v 46. minúte zvýšil v presilovej hre Nedorost na 2:0. Český útočník si nakorčuľoval na spätnú nahrávku Nagya spoza bránky a pohodlne skóroval do nekrytej časti. Päť minút pred koncom chcel vrátiť do hry domácich Melin, ktorý obišiel celú bránku, ale Duba jeho pokus pohotovo nohou vytlačil.

Zdroj: TASR

Video: khl.ru

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM