Martin Sýkora Správy

Liptovská Teplička napreduje: Po kanalizácii sa bude vynovovať aj centrálna budova obce

Ministerstvo bolo k podtatranskej obci v uplynulých mesiacoch mimoriadne štedré. Liptovská Teplička sa po rokoch dočká aj obnovy Spoločenského domu.

Ilustračný obrázok k článku Liptovská Teplička napreduje: Po kanalizácii sa bude vynovovať aj centrálna budova obce
Zdroj: Dnes24.sk

Obec Liptovská Teplička v okrese Poprad chce rekonštruovať Spoločenský dom. Samospráva získala na tento účel finančný príspevok 105 000 eur z Ministerstva životného prostredia SR. Spoločenský dom slúži ako multifunkčná budova.

„V spodnej časti budovy sa nachádza obchod s poštou a vrchné poschodie sa používa na spoločenské akcie,“ vysvetlil starosta Slavomíra Kopáča.Spoločenský dom slúži ako multifunkčná budova. V časti, kde sa nachádza obchod, sa vymenia okná. Na poschodí ich obec obnovila z vlastných finančných zdrojov.

„Vymenia sa aj všetky vchodové dvere na budove. Zateplená bude fasáda objektu, ale aj strop na poschodí, kde dochádza k úniku tepla. Pomôže nám to znížiť energetickú náročnosť, ale aj skrášliť priestory v centre obce,“ uviedol Kopáč.

Obec sa pri financovaní rekonštrukcie Spoločenského domu bude podieľať 5-% z vlastných ušetrených zdrojov. Podľa starostu by mala byť rekonštrukcia budovy ukončená najneskôr do konca augusta. Okrem toho Liptovská Teplička získala príspevok na rekonštrukciu čistiarne odpadových vôd a dobudovanie kanalizácie vo výške 2 395 000 eur od Ministerstva životného prostredia SR.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM