Iné športy

Majstrovstvá Tatranskej únie karate: Central karate klub Poprad si odniesol 29 medailí

8. 9. 2015 sa v meste Kežmarok uskutočnili Majstrovstvá Tatranskej únie karate, kde sa zúčastnili aj karatisti z karate klubu Central Poprad. V konkurencii vyše 130 pretekárov z celého regiónu si vybojovali spolu 29 medailí.

Ilustračný obrázok k článku Majstrovstvá Tatranskej únie karate: Central karate klub Poprad si odniesol 29 medailí
Foto: CKK Poprad

Súťaž začala pre tých najmenších karatistov v disciplíne karate agility. Najmladšia Daniela Hocková v kategórii 7-ročných si odniesla druhé miesto, v kategórii 10-ročných Ina Paľová siahla po ďalšej zlatej medaile do svojej zbierky. A v najstaršiej dievčenskej kategórii 11-ročných si striebornú medailu vybojovala Michaela Žišková. Medzi najmladšími 7-ročnými pretekármi si bronzovú medailu domov odniesol Timotej Duda.

Ďalej sa pokračovalo disciplínou kata. V kategórii kata dievčatá – začiatočníci sa Daniela Hocková prebojovala až do finále, kde napokon obsadila druhé miesto. V kata staršie žiačky začiatočníčky, sa taktiež na druhom mieste umiestnila Ina Paľová. V poslednej začiatočníckej kategórii kata chlapci, tretie miesto obsadil Timotej Duda. V súťaži kata mladšie dorastenky pokročilé sme videli úžasné finále Centralistiek, v ktorom napokon druhé miesto obsadila Nikola Bušovská a majsterkou Tatranskej únie karate sa stala Zoja Paľová.

V kata kadetky 2. miesto obsadila Katarína Dudeková. V kategórii kata juniorky, patrilo finále taktiež Centralistkam. Striebro si vybojovala Nadja Moncoľová a titul majsterky si odniesla Ema Paľová. Centralisti v kategórii kata kadeti nedali súperom žiadnu šancu a obsadili všetky priečky. Na tretích miestach sa umiestnili Peter Lacko a Matej Kordovaník, druhé miesto obsadil Jozef Jacob Jurčik a majstrom Tatranskej únie karate sa stal Andrej Skokan.

Súťaž pokračovala disciplínou kumite. V kategórii staršie žiačky +40kg sa na druhom mieste umiestnila už spomínaná Ina Paľová. V staršej kategórii – mladšie dorastenky –45kg si bronz domov odniesla Zoja Paľová. V kategórii kumite kadetky +54kg striebornú priečku obsadila Katarína Dudeková. A v poslednej ženskej kategórii kumite juniorky –53kg patrilo finále Centralistkám, kde na 2. mieste skončila Ema Paľová a kategóriu vyhrala Nadja Moncoľová.

Chlapci sa samozrejme nedali zahanbiť a v kategórii kumite chlapci –22kg si suverénne zlato vybojoval Timotej Duda. V tej istej kategórii ale do –30kg 3. miesto obsadil Daniel Nedoroščík. V kategórii mladší žiaci +32kg si bronzovú medailu odniesol Martin Stříž. V kategórii mladší dorastenci –45kg si taktiež 3. miesto vybojoval Branislav Dudek. V najstaršej kategórii kumite kadeti –57kg Kristián Kotlár obsadil druhé miesto. V kategórii kladeti –70kg si bronz odniesol Jozef Jacob Jurčík a v poslednej kategórii kumite kadeti +70 kg sa na 3. mieste umiestnil Peter Lacko a vo finále sa stretli opäť Centralisti a na druhom mieste sa umiestnil Matej Kordovaník a absolútnym víťazom sa stal Andrej Skokan.

Touto súťažou si Centralisti vybojovali miestenku na nadchádzajúce sa Majstrovstvá Slovenskej republiky, ktoré sa uskutočnia 5. 12. 2015 v Trnave.

Súhrn výsledkov:

AGILITY

1. miesto
PAĽOVÁ INA
2. miesto
HOCKOVÁ DANIELA
ŽIŽKOVÁ MICHAELA
3. miesto
DUDA TIMOTEJ

KATA

1. miesto
SKOKAN ANDREJ
PAĽOVÁ ZOJA
PAĽOVÁ EMA
2. miesto
HOCKOVÁ DANIELA
PAĽOVÁ INA
JURČÍK JACOB JOZEF
BUŠOVSKÁ NIKOLA
DUDEKOVÁ KATARÍNA
MONCOĽOVÁ NADJA
3. miesto
DUDA TIMOTEJ
KORDOVANÍK MATEJ
LACKO PETER

KUMITE

1. miesto
DUDA TIMOTEJ
MONCOĽOVÁ NADJA
SKOKAN ANDREJ
2. miesto
PAĽOVÁ INA
DUDEKOVÁ KATARÍNA
PAĽOVÁ EMA
KOTLÁR KRISTIÁN
KORDOVANÍK MATEJ
3. miesto
NEDOROŠČIK DANIEL
PAĽOVÁ ZOJA
DUDEK BRANISLAV
JURČÍK JACOB JOZEF
LACKO PETER

Central karate klub Poprad si odniesol 29 medailí
12
Galéria
Foto: CKK Poprad
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM