Monika Vengrínová Iné športy

Malí strelci zo Smokovca žnú úspechy: Majstri kraja i bronz na majstrovstvách Slovenska

Žiaci zo Základnej školy v Dolnom Smokovci bojovali v športovej streľbe v poslednej dobe o viac titulov. Ako prvé absolvovali školské majstrovstvá Prešovského kraja, následne na to 1. ročník Gönciho Cupu a napokon i Majstrovstvá Slovenskej republiky. Darilo sa im všade.

Ilustračný obrázok k článku Malí strelci zo Smokovca žnú úspechy: Majstri kraja i bronz na majstrovstvách Slovenska
Zdroj: Dnes24.sk

Titul Majster Prešovského kraja putoval do Dolného Smokovca

Na školských majstrovstvách Prešovského kraja reprezentovala Gabriela Kukoľová, Tina Kozubová, Leonard Petečel a Marcel Papáč. V kategórii chlapcov zvíťazil a titul Majster Prešovského kraja získal Marcel Papáč. Leo Petečel sa umiestnil na 2. Mieste. V kategórii dievčat sa na 3. mieste umiestnila Tina Kozubová. V kategórii družstiev súťažila Gabriela Kukoľová, Marcel Papáč a Leo Petečel, ktorí napokon zvíťazili, čím si vybojovali postup na Majstrovstvá SR do Košíc.

Tie sa konali v košickej Infinity aréne a zúčastnili sa ich žiaci základných škôl a osemročných gymnázií z celého Slovenska. V silnej konkurencii si bronzovú medailu vystrieľal Leonard Petečel. Družstvo v zložení Gabriela Kukoľová, Leonard Petečel a Marcel Papáč obsadilo pekné 5. miesto.

Gönciho Cup s účasťou samotného Gönciho

Tento mesiac sa strelci z Dolného Smokovca zúčastnili i ďalšieho súťažného podujatia, ktorým bol 1.ročník Gönciho Cup o pohár Jozefa Gönciho, úspešného slovenského reprezentanta a olympijského medailistu v športovej streľbe. Streleckej súťaže v Košiciach sa zúčastnilo deväťdesiat strelcov z celého Slovenska, medzi ktorými si striebornú medailu vybojoval Leonard Petečel a družstvo v zložení Leo Petečel, Marcel Papáč a Gabriela Kukoľová obsadilo pekné štvrté miesto.

„Preteky mali vysokú športovú úroveň, ktorú svojou prítomnosťou okorenil aj sám Jozef Gönci. Strelcom blahoželáme a už teraz sa tešíme na 2. ročník súťaže,“ uzavrel hodnotenie úspechov svojich zverencov tréner Miloš Strnka.

Malí strelci zo Smokovca žnú úspechy: Majstri Prešovského kraja i bronz na majst
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM