Peter Handzuš Iné športy

Mamut Cup sa im vydaril: Popradské Líšky zdvihli nad hlavu majstrovský pohár aj tento rok

V Ružinove sa počas víkendu 23.-24. 5. 2015 odohral ďalší ročník obľúbeného hokejbalového Mamut Cupu. O majstrovský pohár súťažilo jedenásť ženských hokejbalových tímov.

Ilustračný obrázok k článku Mamut Cup sa im vydaril: Popradské Líšky zdvihli nad hlavu majstrovský pohár aj tento rok
Zdroj: Dnes24.sk

Partia okolo Jozefa Stümpela predvádza kvalitnú prácu a slovenský mužský aj ženský hokejbal je svetovo vysoko cenený. Naše hokejbalistky dosiahli v minulých rokoch na majstrovstvách sveta výrazné úspechy. Jeden titul majsteriek sveta a tri strieborné medaily hovoria za všetko. Mamut Cup je už tradične prehliadkou toho najlepšieho, čo v hokejbale na Slovensku máme. „Pre naše hokejistky je hokejbal doplnkový šport. Do turnaja sa prihlásili ako tím Popradské Líšky a gro dievčat hráva hokej za popradský klub,“ prezradil na úvod tréner Ivan Bednár.

Názory trénerov na hokejbal sa rôznia. Niektorí ho berú ako doplnkový šport k hokeju, iní sú proti tomu. Hokejbal sa hrá na betóne a kĺby a šľachy dostávajú poriadne zabrať. Pri víkendovom turnaji, kedy dievčatá odohrajú denne dva-tri zápasy, to je pre organizmus dosť veľká záťaž. Ale takéto hokejbalové turnaje sú pre dievčatá aj akýmsi teambuildingom, miestom, kde sa stretnú s dievčatami z iných klubov, a víkend strávia v trocha uvoľnenejšej atmosfére. Je to zároveň aj príprava na vrchol hokejbalovej sezóny, majstrovstvá sveta, ktoré budú tento rok vo švajčiarskom Zugu.

Podľa trénera Ivana Bednára hrali Popradské Líšky fantasticky, za čo hovorí aj skóre 23:1. „Aj keď za to môžu hlavne úvodné zápasy s Košicami (10:0) a Žilinou (7:0). Vo vyraďovacích bojoch už boli zápasy vyrovnanejšie,“ konštatoval tréner Bednár. Popradské Líšky dostali v celom turnaji len jeden gól, a to až vo finálovom zápase proti Sport Trend Pozberanci Žiar.

Popradské Líšky na Mamut Cupe obhájili majstrovský titul z minulého roka. „Veľkým prínosom pre náš tím, ktorý aj na ľade hrá útočne, bola brankárka Janka Budajová. Tá nás držala nad vodou v kritických presilovkách. Ale ako tím sme hrali pekný hokejbal a majstrovský titul nám, myslím, zaslúžene patrí. Dievčatá dominovali v každom zápase, bolo vidieť, že už máme letnú prípravu a máme už niečo nabehané,“ dodal spokojný tréner Popradských Líšok. Viacero dievčat z tímu by sa malo predstaviť aj v reprezentačnom tíme Jaroslava Kolibíka na hokejbalových Majstrovstvách sveta vo Švajčiarsku, ktoré budú 19.-28. júna 2015.

Zostava tímu Popradské Líšky na Mamut Cupe 2015: Budajová, Krivjanská, Krajňáková, Bednárová, Gorecká, Obercianová, Matulíková, Voščeková, Žitňanská, Drdáková, Šulíková, Staroňová, Vaľková, Zemjanková, Janegová

Výsledky:

Základná skupina:

Popradské Líšky – ŠK HOGO Žilina 7:0
Góly: Žitňanská 2, Krajňáková 2, Drdáková, Obercianová, Bednárová
ICE Dream Košice – Popradské Líšky 0:10
Góly: Žitňanská, Šulíková po 2, Drdáková, Staroňová, Voščeková, Obercianová, Krajňáková, Matulíková,

Štvrťfinále:

Popradské líšky – MHK Martin 1:0
Góly: Bednárová

Semifinále:

Popradské Líšky – Petržalské Pumy 2:0
Góly: Voščeková, Janegová

Finále:

Popradské Líšky – Sport Trend Pozberanci Žiar 3:1
Góly: Krivjanská, Bednárová, Krajňáková – Jurčová

Konečné poradie

1. Popradské Líšky
2. Sport Trend Pozberanci Žiar
3. Zvolen
4. Petržalské Pumy
5. ŽHK 2000 Šarišanka Prešov
6. ŠK 98 Pruské
7. ŠK HOGO Žilina
8. MHK Martin
9. ICE Dream Košice
10. Ladies Slovakia
11. HBTFʹ 06 Rebels Skalica

Individuálne ocenenia

Najlepšia brankárka: Budajová Jana (Popradské líšky)
Najlepšia obrankyňa: Karafiátová Iveta (Petržalské Pumy)
Najlepšia útočníčka: Vargová Diana (Zvolen)
Najužitočnejší hráč: Jurčová Petra (Sport Trend Pozberanci Žiar)

Foto: Vladimír Šimko

Mamut Cup pre Popradčanky
29
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM