Tomáš Kovalský Šport

Matejovskou školou sa opäť prehnal športový vietor. Tentokrát s príchuťou florbalu

V stredu 13. 2. 2013 sa na pôde strednej odbornej školy elektrotechnickej v Matejovciach opäť intenzívne športovalo. V záverečnej časti okresného kola si štyri stredné školy zmerali sily v boji o cenný postup na krajské kolo stredných škôl vo florbale, ktoré sa odohrá 6. marca 2013 v Sabinove.

Ilustračný obrázok k článku Matejovskou školou sa opäť prehnal športový vietor. Tentokrát s príchuťou florbalu
Zdroj: TASR

Ako každý správny turnaj, aj ten “matejovský“ mal silnú účasť a tímy predviedli veľmi bojovné výkony. V záverečnej časti okresného kola si proti sebe zmerali sily tri školské mužstvá, ktoré na turnaj postúpili po víťazstvách v základných skupinách – Gymnázium na ul. Kukučínovej, Tatranská akadémia a Spojená škola Dominika Tatarku v Poprade. Štvrtým účastníkom turnaja bola usporiadateľská škola, teda SOŠ elektrotechnická v Matejovciach.

Pred turnajom bol najväčším favoritom na výhru a následný postup výber Tatranskej akadémie, ktorý už v minulom roku predviedol, že je na turnaj dobre pripravený. Naopak za najväčšieho outsidera skupiny bola považovaná domáca usporiadateľská škola, no karty sa počas turnaja ešte poriadne zamiešali.

Už v prvom zápase sme zažili poriadne prekvapenie, keď domáca SOŠ porazila výber Gymnázia na ul. Kukučínovej. Hneď v druhom zápase sa s prekvapivými momentami pokračovalo. Favorit z Tatranskej akadémie bol síce tesne, ale predsa pokorený a postupové šance tak získali aj menej favorizované celky.

Spojená škola Dominika Tatarku zostala na turnaji neporazená, čo prekvapilo viacerých zúčastnených a dokonca aj samotného kapitána tímu: „Myslím si, že nikto, dokonca ani my sami, by sme netipovali, že môžeme na tomto turnaji uspieť. Od začiatku sme hrali veľmi odhodlane, so srdiečkom a s tým, že nemáme čo pokaziť. Tým, že sme necítili akúsi zodpovednosť favorita, sme sa dokázali uvoľniť a baviť sa hrou,“ vyjadril sa po zápase kapitán Jozef Martančík.

Už po treťom turnajovom zápase sa zdalo, že Spojená škola bude mať ambície na výhru, keďže mala na svojom konte dve výhry, čiže šesť bodov. To však ešte na postup stačiť nemuselo. O všetkom sa malo rozhodnúť v „popradskom El Clásico“ medzi odvekými rivalmi – Spojenou školou Dominika Tatarku a Gymnáziom na ul. Kukučínovej. „Pred týmto zápasom niektorí polemizovali, že nám na triumf stačí remíza, no jasne som dal všetkým najavo, že na remízu pomyslieť nemôžeme a musíme bojovať. Navzájom sme sa povzbudili a do zápasu sme išli s tým, že ho vyhráme,“ opísal predzápasové pocity kapitán Spojenej školy.

V poslednom stretnutí hráči Spojenej školy inkasovali ako prví, no napokon dokázali výsledok otočiť. „Bol to nervák od začiatku do konca. Celý čas sme vedeli, že to je veľmi ťažký zápas a intenzívne sme si pripomínali, aby sme ku každému súboju pristupovali čo najzodpovednej­šie,“ zhodnotil Martančík.

Tesne pred koncom zápasu Spojená škola vyhrávala už 5:3. Na rad však prišlo zbytočné vylúčenie za príliš veľa hráčov na hracej ploche a všetko sa mohlo zmeniť. „Pri takýchto situáciách sa v prvom rade treba upokojiť a odosobniť od aktuálneho výsledku. Hra pod tlakom neprináša úspechy. V takýchto momentoch je najpodstatnejšie veriť si a povzbudiť sa. Brankár nás viackrát v zápase podržal, a tak si myslím, že nikto nepochyboval o našom víťazstve, keďže sme mali dvojgólový náskok,“ spomínal na kľúčový moment zápasu kapitán Spojenej školy.

Spojená škola Dominika Tatarku bude reprezentovať popradský okres na marcovom krajskom turnaji v Sabinove. V silnej konkurencii desiatich ďalších tímov to však chlapci budú mať ťažké. „Ambície na konkrétne umiestnenie nemáme. Nepoznáme tímy, ktoré nastúpia proti nám, nevieme, čo od nich môžeme čakať. Myslím si, že naším cieľom je, čo najúspešnejšie reprezentovať našu školu a samozrejme aj náš okres. Poznáme príslovie “pýcha predchádza pád“, takže radšej potichu prídeme a uvidíme, čo sa ako podarí. Súperom na krajskom kole prajem veľa šťastia a nech vyhrá ten najlepší,“ odkazuje Martančík.

Výsledky finálnej časti:

  • Gymnázium, ul. Kukučínová vs. SOŠ elektrotechnická Matejovce – 2:5
  • Spojená škola Dominika Tatarku vs. Tatranská akadémia – 5:4
  • SOŠ elektrotechnická Matejovce vs. Spojená škola Dominika Tatarku – 4:5
  • Tatranská akadémia vs. Gymnázium, ul. Kukučínová – 4:6
  • SOŠ elektrotechnická Matejovce vs. Tatranská akadémia – 5:2
  • Spojená škola Dominika Tatarku vs. Gymnázium, ul. Kukučínová – 5:3

Konečné poradie:

  1. Spojená škola Dominika Tatarku – 9 bodov
  2. SOŠ elektrotechnická Matejovce – 6 bodov
  3. Gymnázium, ul. Kukučínová – 3 body
  4. Tatranská akadémia – 0 bodov
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM