Iné športy

Medailový víkend popradských karatistov: Shihanisti žali úspechy hneď na dvoch frontoch

Mladí karatisti z Karate klubu Shihan Poprad sa tentokrát rozdelili a kým jedna časť cestovala na medzinárodný turnaj na Ukrajinu, druhá bodovala na medzinárodnom turnaji v Nitre. Oba turnaje boli pre nich úspešné.

Ilustračný obrázok k článku Medailový víkend popradských karatistov: Shihanisti žali úspechy hneď na dvoch frontoch
2
Galéria
Zdroj: Shihan Poprad

Tretí marcový víkend žal Karate klub Shihan Poprad úspechy hneď na dvoch frontoch. Jedna skupina vycestovala na Ukrajinu, kde sa vo Lvove konal medzinárodný turnaj Premier league Lviv open cup. Na šiestich tatami sa predstavila bezmála tisícka pretekárov a popradskí karatisti sa v silnej konkurencií nestratili.

„V súbornom cvičení kata si medzi mladšími žiačkami Laura Klempová vybojovala striebro a Simona Bednarčíková medzi mladšími kadetkami skončila bronzová. Medailové ťaženie pokračovalo aj v športovom zápase kumite. Laura Klempová medzi mladšími žiačkami do 25 kilogramov a Linda Klempová do 29 kilogramov si vybojovali bronzové medaile. Ema Zacharová sa medzi mladšími kadetkami do 43 kilogramov prebojovala až do finále,“ uviedol Ján Glatz z Karate klub Shihan Poprad s tým, že po nerozhodnom skóre na konci zápasu panel rozhodcov rozhodol o víťazstve pre domácu pretekárku. Strieborná skončila aj Kristína Tapferová ktorá medzi kadetkami do 54 kilogramov, po zranení v semifinále už do finálového zápasu nenastúpila a nechala voľnú cestu pre Bieloruskú pretekárku.

V sobotu 16. marca bojovala druhá skupina popradských karatistov v Mestskej športovej hale na Klokočine v Nitre, na medzinárodnom turnaji Kachikan cup 2019. „V súbornom cvičení kata 5 ročných chlapcov zbieral skúsenosti Michal Marton a skončil strieborný. Zlatú medailu si medzi 6–7 ročnými chlapcami vybojoval Marek Hrebenár. Rovnako zlatá skončila aj Hana Hybenová medzi 6–7 ročnými dievčatami. Karolína Kiššková si medzi mladšími žiačkami, začiatočníčkami vybojovala striebro,“ informoval Glatz.

Ako dodal, v športovom zápase kumite sa pod Zoborom úspešne predstavili Karolína Bartková v kategórií do 20 kilogramov a Hana Hybenová nad 25 kilogramov, ktoré svojím súperkám nedali šance a svoje kategórie suverénne vyhrali. Alan Bodák medzi 6–7 ročnými chlapcami skončil strieborný. Zlato vybojovala aj Karolína Kiššková medzi mladšími žiačkami, začiatočníčkami do 30 kilogramov. „Marko Jalowiczor sa predstavil v dvoch kategóriách. Medzi kadetmi do 67 kilogramov si vybojoval zlato a medzi juniormi do 65 kilogramov skončil strieborný,“ uzavrel Glatz.

Zdroj: poprad.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM