Peter Handzuš Rôzne

Medvedí zraz na Hrebienku. Príďte sa pozrieť aj vy

Už štyri roky sa organizuje na Hrebienku, pri výstupnej stanici pozemnej lanovky zo Starého Smokovca, atraktívny rodinný festival Medvedie dni.

Jeho piaty ročník láka na tradičné atrakcie, ale aj úplné novinky. V minulom roku sa z úspešnej víkendovej akcie stalo podujatie trvajúce 3 dni, od piatku do nedele. Tento rok vďaka enormnému záujmu návštevníkov opäť podujatie začína už v piatok a končí v nedeľu – 3.-5.8.2012.

Atraktívny program plný zábavy a spoznávania prírody je tým, prečo sa deti na Hrebienok spolu s rodičmi radi vracajú. Ako sa už stalo zvykom, deti sa radi zahrajú na medveďov a hrabú sa v kontajneroch, kde ich čakajú len samé dobroty, vyskúšajú si Medvedí brloh, Medvediu labku, ale aj nové atrakcie Medveď v klietke, nafukovadlá a mnoho iných prekvapení.

Čaká ich aj 30 živých medveďov – maskotov, ktoré budú celé tri dni baviť návštevníkov, ale najmä sa môžu deti tešiť na vystúpenie zábavných Funny Felows s divadlom „Horííí!“ a hudobným koncertom. Do Tatier určite zablúdia aj muzikáloví PAT a MAT s rozprávkovými kamarátmi, či deťom dobre známy Maškrtníček.

Už tradične každé dieťa, ktoré si prinesie plyšového medvedíka dostane automaticky darček.

Na Hrebienok návštevníkov Medvedích dní vyvezie pozemná lanovka s panoramatickým výhľadom. Cesta sa dá samozrejme absolvovať aj po vlastných, len sa netreba ľakať voľne sa pohybujúcich „mrmlošov“. Ten „najurozprávanejší medveď“ bude pravdepodobne Andrej Bičan, ktorý sa už po piaty krát zhostí úlohy zabávača aj moderátora tatranskej „mega“ akcie.

Najlepší rodinný festival to vo Vysokých Tatrách roztočí už v prvý augustový piatok a pokračovať bude aj celý víkend. Prekoná Hrebienok svoj vlastný rekord v návštevnosti?

Poprad24/Katarína Šarafínová Foto: tmr

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM