Tlačové správy

Mega návšteva v SŠUDT Poprad: Deň otvorených dverí prilákal stovky návštevníkov

Posledný novembrový piatok bol v škole na Ulici mládeže v Poprade akčnejší ako bežné dni školského vyučovania. Od rána tam okrem stabilných žiakov a učiteľov prichádzali desiatky hostí.

Ilustračný obrázok k článku Mega návšteva v SŠUDT Poprad: Deň otvorených dverí prilákal stovky návštevníkov
Foto: SŠDT Poprad

Spojená škola na Ulici Dominika Tatarku v Poprade totiž otvorila dvere pre všetkých, ktorí sa chceli dozvedieť viac o jej troch súčastiach – o základnej škole, osemročnom gymnáziu a bilingválnej slovensko-nemeckej sekcii – sídliacich v budove školy na sídlisku Juh.

Na chodbách a v triedach čerstvo zrekonštruovanej budovy školy sa domáci stretávali a diskutovali s hosťami. Mohli ste tu vidieť predškolákov – budúcich prváčikov v sprievode ich rodičov prípadne starých rodičov i žiakov, ktorých čaká rozhodnutie, na akú strednú školu majú ísť študovať. Na základné organizačné otázky odpovedali členovia vedenia školy – riaditeľ Dušan Nebus, zástupca pre základnú školu Pavol Leško, zástupkyňa pre osemročné gymnázium Viera Selepová, zástupkyňa pre bilingválnu sekciu Mária Vojtaššáková a nemecký vedúci Bernhard Sabol – Wimmer.

No a potom sa začalo „putovanie“ hostí po škole. Každý si našiel to svoje – predškoláci „záklaďákov a osemročkárov“, tí starší bilingvalistov. Otvorené hodiny angličtiny a a nemčiny sa striedali s chémiou, biológiou, fyzikou, matematikou, informatikou i telesnou výchovou. Pokusy, prezentácie, simulované medzinárodné konferencie, plávanie v školskom bazéne či popoludňajšiu činnosť v školskom klube. Aj toto mohli vidieť všetci tí, ktorí prišli na Deň otvorených dverí SŠUDT v Poprade na Ulici mládeže.

Ako povedal jej riaditeľ Dušan Nebus, podujatie nebolo náborom, ale predstavením školy, ktorá je výnimočná tým, že poskytuje vzdelanie zdravotne znevýhodneným žiakom od prvej triedy základnej školy až po maturitu. Tí majú vytvorené všetky podmienky preto, aby boli plne integrovaní do bežných tried a navyše majú zabezpečenú špeciálnu rehabilitačnú starostlivosť a osobného asistenta. Verejnosti sa predstavila škola, ktorá patrí k „top“ na Slovensku a kde učí posledný laureát súťaže o najlepšieho učiteľa Pavol Leško.

Mega návšteva v SŠUDT Poprad: Deň otvorených dverí prilákal stovky návštevníkov
1
Galéria
Mega návšteva v SŠUDT Poprad: Deň otvorených dverí prilákal stovky návštevníkov
11
Galéria
Foto: SŠDT Poprad
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM