Monika Vengrínová Hokej

Mesto Poprad a HK Poprad zrejme našli riešenie. Teraz sú na rade právnici

Po stretnutí viceprimátora Popradu Adriána Kromku a kapitána HK Poprad Arneho Krotáka, očakávalo mesto konkrétny návrh na vyriešenie aktuálneho problému, ktorým je nezúčtovaná dotácia zo strany hokejového klubu. To prišlo až dnes na rokovaní predstaviteľov mesta a klubu.

Ilustračný obrázok k článku Mesto Poprad a HK Poprad zrejme našli riešenie. Teraz sú na rade právnici
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

HK Poprad mestu dlhuje 23 197 eur

Predmetom problémov medzi Mestom Poprad a HK Poprad je nevyriešená situácia s nezúčtovanou dotáciou za nájom a služby spojené s ním a takisto služby spojené s užívaním a prevádzkou nebytových priestorov, ktorú mesto hokejovému klubu poskytlo v prvom polroku 2013. K nevypla­teniu kompletného dlhu došlo kvôli účtom zablokovaným exekútorom. Klub tak vyplatil len časť poskytnutej dotácie vo výške 28 895 eur, dotácia na nájom však bola poskytnutá vo výške 34 795 eur. Klub tak mestu do dnešného dňa dlhuje 5800 eur za nájom a celú sumu 17 397 eur za služby spojené s užívaním nebytových priestorov. Od dnešného stretnutia si obe strany sľubovali vyriešenie tejto problematickej situácie.

„V rámci využívania štadióna sme sa, zdá sa, dohodli na ďalšom postupe a predpokladám, že ak naša komunikácia bude napredovať týmto spôsobom ďalej, tak si myslím, že všetky vzťahy potrebné k tomu, aby extraligové mužstvo a HK Poprad bezproblémovo fungovali, budú nastavené správne a podpora mesta bude poskytnutá v takej miere, ako sa podarí nastaviť. Na spoločnom rokovaní sme našli nejaké riešenie, ktoré sa nám zdá do budúcnosti vhodné, je však potrebné toto riešenie prerokovať s právnikmi, aby sme vedeli, či právny základ bude vyhovovať obom stranám,“ uvažuje predseda Správnej rady HK Poprad Rudolf Skokan.

Riešenie sa našlo, rokovania budú pokračovať

S výsledkom rokovania je spokojný aj viceprimátor Mesta Poprad Adrián Kromka, ktoré podľa jeho slov najmä ukázalo, že problém v komunikácii nikdy neexistoval, že mesto aj hokejový klub vedia rokovať, vedia diskutovať a vedia hľadať riešenie problému. Toho sa dožadoval už po stretnutí s kapitánom HK Poprad Arne Krotákom.

„Nakoľko problém s nevyúčtovanou dotáciou je prekážkou pre ďalšie dotácie a dlh hokejového klubu voči mestu stále narastá, hľadali sme riešenie, ktoré by bolo v súlade s platnou legislatívou a s pravidlami, ktoré riadia fungovanie samosprávy. Toto riešenie si preveríme a koncom týždňa budeme pokračovať v rokovaní, kde budeme hľadať ďalšie možnosti v prípade, že táto alternatíva nebude možná, pretože záujem vyriešiť vzniknutý problém majú obdive strany,“ hovorí Kromka a dodáva, že dvere samosprávy sú stále otvorené, je to však aj v rukách samotného klubu, nakoľko problém nevysporiadanej dotácie a nemožnosti poskytovať ďalšie dotácie nezavinilo mesto.

Nápis HK Poprad sa na dresy zrejme vráti

Tŕňom v oku sú predstaviteľom mesta i odstránené erby Popradu z hokejových dresov i ľadovej plochy. Na stretnutí sa preto hovorilo i o nich. „Symboly mesta ostali na mantineloch, časomiere a pod. Na dresoch, konkrétne na krku je nápis HK Poprad, zvyšný priestor je však reklamným priestorom, ktorý sa teraz snažíme efektívne predať. Ten, ktorý sa do určitého času predať nepodarí, bude využitý iným spôsobom a bude tam umiestnený i symbol mesta Poprad, pretože si myslím, že keď sa komunikácia dostala do tejto správnej polohy, tak logo HK Poprad si zaslúži svoje miesto úplne niekde inde,“ uzatvára Skokan.

Mesto Poprad a HK Poprad zrejme našli riešenie. Teraz sú na rade právnici
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM