Peter Handzuš Rôzne

Mestské zastupiteľstvo schválilo nový návrh odmeňovania poslancov

Poslanci Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Poprade schválili na stredajšom (22.12.) zasadnutí nový návrh odmeňovania.

Ten už nebude fungovať paušálne, teda za každý mesiac, ako tomu bolo v minulom volebnom období, ale poslanec dostane odmenu za účasť na jednotlivých zasadnutiach MsZ.
Za každú účasť na zasadnutí MsZ tak poslanec mestského parlamentu dostane 400 eur, za účasť na rokovaní Mestskej rady 150 eur. Maximálne sa tak však môže stať šesťkrát do roka. Okrem toho budú rovnakým spôsobom odmeňovaní aj členovia komisií pri mestskej rade. Predseda komisie si za každé rokovanie prilepší o 30 eur, podpredseda o 20 eur a rádový člen o 15 eur. Poslanci pozmenili aj odmenu za účasť na rokovaní obvodného výboru, tá bude vo výške 150 eur. Za vykonanie svadobného obradu dostane poslanec MsZ 15 eur za jeden obrad.
Návrh na odmeňovanie poslancov vyšiel z kuchyne poslaneckého klubu SDKÚ-DS a SaS. Na zasadnutí MsZ ho predložil jeho predseda Milan Baran. Plat primátora sa oproti minulému volebnému obdobiu meniť nebude, Anton Danko dostane za reprezentovanie mesta viac ako 4200 eur mesačne.
V minulosti boli poslanci v Poprade odmeňovaní paušálne. Za každý mesiac, bez ohľadu na to, koľkokrát a či vôbec sa konalo zasadnutie MsZ, dostali viac ako 165 eur. Ročne si tak prilepšili o takmer 2000 eur. Teraz v prípade, že sa zasadnutie MsZ bude konať šesťkrát do roka, dostane každý poslanec na svoj účet 2400 eur.

Text: TASR Foto+video: Poprad24

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM