Správy

Mestským došla trpezlivosť: TOTO odkazujú všetkým, čo parkujú na trávnikoch!

Mestská polícia vo Svite upozorňuje vodičov, že parkovanie na zeleni je neprípustné a ide o porušenie zákona.

Ilustračný obrázok k článku Mestským došla trpezlivosť: TOTO odkazujú všetkým, čo parkujú na trávnikoch!
Zdroj: TASR/Lukáš Mužla

Občania mesta sú podľa slov polície nahnevaní z konania niektorých vodičov, ktorí pri hľadaní parkovacieho miesta odstavujú svoje vozidlá na chodníkoch a aj priamo na zeleni. Deje sa tak najčastejšie v ranných a popoludňajších hodinách.

Polovica sídliska

Je potrebné, aby si vodiči vozidiel uvedomili, že nedostatok parkovacích miest im nezakladá právo porušovať zákon a mestská polícia môže za nesprávne parkovanie uložiť blokovú pokutu. Na druhej strane si plne uvedomujeme, že každé parkovanie mimo parkovacích miest sa nedá riešiť uložením blokovej pokuty, lebo inak by sme museli sankcionovať možno aj polovicu sídliska, čo určite nie je naším cieľom,“ uvádza polícia.

Ako ďalej približuje, problémom je aj parkovanie na žltých čiarach pri odpadových nádobách, ktoré je zakázané.

To budú príslušníci mestskej polície riešiť dôslednejšie a nie iba napomínaním, nakoľko státím vozidla na takomto mieste je často znemožnené vyprázdnenie smetných nádob.

Časté výhovorky

Mestskí policajti sa stretávajú aj s výhovorkami vodičov, ktorí si význam slova zeleň upravujú podľa toho, ako im to v danom momente vyhovuje. V tejto súvislosti preto polícia zdôrazňuje, že aj keď sa na mieste už nenachádzajú rastliny, najčastejšie tráva, je potrebné aby tam vodiči neparkovali, nakoľko stále je to považované za zeleň.

Podľa policajtov práve tráva bola mnohokrát zničená nezodpovedným státím vozidiel.

Polícia pripomína vodičom, ktorí svoje vozidlá parkujú na chodníkoch, kde neostáva voľná šírka 1,5 metra, a tiež na verejnej zeleni, že týmto konaním porušujú ustanovenia zákona o cestnej premávke.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: Ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM