Webnoviny - Hokej

Miloš Říha chce viesť Slovensko na ZOH 2014 v Soči

Český hokejový odborník Miloš Říha pre ruský denník Izvestija uviedol, že už iba očakáva súhlas vedenia tímu Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) SKA Petrohrad na to, aby v budúcnosti trénoval slovenskú reprezentáciu.

Miloš Říha Foto: Ilustračné foto SITA/Martin Mikláš BRATISLAVA 11. júla (WEBNOVINY) – Päťdesiatdvaročný kormidelník to uviedol v rozhovore pre Izvestija. „Chcem pracovať so slovenskou reprezentáciou, najmä v súvislosti s olympiádou. Po odchode Glena Hanlona je post hlavného trénera stále neobsadený. Všetko bude záležať od rozhodnutia vedenia SKA. Ak dá súhlas viesť ďalší tím, prijmem ponuku Slovenského zväzu ľadového hokeja. V histórii hokeja je nemálo príkladov, keď sa pod vedením jedného trénera darilo klubu aj reprezentácii,“ citujú Izvestija známeho českého trénera, ktorý pred májovou dohodou s Petrohradom viedol aj Atlant Mytišči, Spartak Moskva či Chimik Voskresensk, no sedel aj na lavičke bratislavského Slovana.

Ako je známe, výkonný výbor Slovenského zväzu ľadového hokeja odvolal Kanaďana Glena Hanlona z postu hlavného trénera slovenského národného tímu po nie príliš úspešnom vystúpení na domácom svetovom šampionáte, na ktorom Slováci obsadili konečné 10. miesto.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM