Peter Handzuš Rôzne

Mimo sezóny prišlo do akvaparku viac ľudí

Popradský akvapark navštívilo v tomto roku viac turistov ako vlani. Rok 2011 hodnotia ako veľmi dobrý, čísla návštevnosti sa dostali do obdobia spred krízy. Pozitívne na spoločnosť zapôsobila aj organizácia Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) v Popra

„Zaznamenali sme hlavne prílev nových turistov z krajín bývalého Sovietskeho zväzu,“ vysvetľuje marketingová manažérka Aquacity Lenka Chovancová. Zásluhu na tom má určite KHL, keďže hotely a služby popradského akvaparku využívajú realizačné tímy hokejistov, ich rodinní príslušníci, ale aj priatelia a známi. „Najviac je Slovákov, Čechov, Rusov, ale cestu k nám si našli aj Švédi, Fíni a Poliaci,“ doplnila Chovancová. Podľa nej je to aj vďaka strategickej polohe areálu a ponúkaným službám. „Ponúkame KHL baličky 2– až 3-dňové s jedným alebo dvoma zápasmi. Sú dosť obľúbené najme u fanúšikov zo Slovenska, Česka a rodinných príslušníkov hráčov z Európy, ktorí hrajú KHL,“ dodala.

Koncom decembra začína v akvaparku hlavná zimná sezóna, ktorá končí na prelome februára. Súvisí to s jarnými prázdninami na Slovensku i v Poľsku.
V budúcom roku chcú v areáli zmodernizovať jeden z hotelov a spoločnosť chce investovať aj do zábavy pre návštevníkov. Ak sa Aquacity dohodne s mestom a Slovenským futbalovým zväzom, malo by prísť aj k modernizácii areálu futbalového štadióna.

„Na zimnú sezónu sme rozšírili možnosti zábavy, animačné programy, pripravili sme rozprávkovú krajinu Fairyland s nafukovacími atrakciami, detským kútikom, maskotmi a celodenným programom pre deti, ktorý je zameraný na témy najpopulárnejších detských rozprávok,“ priblížila Chovancová. Silvestrovská zábava bude zameraná na štýl Cesty okolo sveta. V každom bazéne je pripravená iná téma zo všetkých kontinentov.

Minulý rok si cestu do popradského akvaparku našlo okolo 700.000 turistov, tento rok ich bolo približne o 25.000 viac. Priemerná vyťaženosť hotelov sa pohybovala okolo 70 percent a zaznamenali zhruba šesťpercentný nárast počtu ubytovaných hostí. Aj napriek týmto číslam sú v Aquacity v prognózach na nastávajúcu zimnú sezónu opatrní. „Myslíme si, že by nemala byť horšia ako minulý rok,“ konštatovala Chovancová.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM