Peter Handzuš Rôzne

Ministerstvo obrany hľadá literárne talenty

Minister obrany Ľubomír Galko vyhlásil 7. ročník literárnej súťaže pre študentov stredných a vysokých škôl. Svoje príbehy, úvahy alebo eseje na tému "Prečo (ne) potrebujeme armádu?" môžu študenti posielať do 15. mája 2011. Najlepšie práce b

„Bude veľmi zaujímavé prečítať si názory mladých ľudí na ozbrojené sily. Verím, že sa môžeme tešiť na množstvo kvalitných príspevkov, ktoré nám prezradia, ako mladá generácia vníma ich prácu a poslanie,“ uviedol šéf rezortu obrany. Ako ďalej dodal, je dôležité vedieť názory mladých ľudí na bezpečnostné otázky.
„Nevylučujem, že sa môžeme niektorými kreatívnymi riešeniami aj inšpirovať,“ uzavrel minister Galko s tým, že aj túto súťaž otvára viac verejnosti. „V komisii budú mať podstatné slovo odborníci z externého prostredia,“ dodal Galko.

Okrem zástupcu ministerstva obrany bude v komisii hodnotiť najlepšie práce vedúca Katedry žurnalistiky Filozofickej fakulty Univerzity Komenského Svetlana Hlavčáková a vydavateľ najmä slovenskej literatúry Koloman Kertész Bagala.

Mená troch najlepších súťažiacich v obidvoch kategóriách, ktorí získajú finančnú odmenu 300, 250 a 200 eur, zverejní rezort obrany v júni tohto roka. Víťazné práce budú následne publikované v mesačníku Obrana.

Súťažné príspevky je potrebné zaslať na emailovú adresu sutaz@mod.gov.sk. Bližšie informácie záujemcovia nájdu aj na internetovej stránke ministerstva obrany.
Ministerstvo obrany vyhlásilo literárnu súťaž pre študentov po prvýkrát v roku 2005. Každoročne sa prihlási priemerne 200 študentov z celého Slovenska.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM