Pavol Hrabovský Kultúra

Miro Jaroš, Coldplay aj tanečné majstrovstvá: TOP udalosti na týždeň v Poprade

Prvý augustový týždeň prináša ďalšie udalosti, ktoré vám spríjemnia popradské leto. Inšpirujte sa redakčným výberom tých najlepších akcií v Poprade.

Ilustračný obrázok k článku Miro Jaroš, Coldplay aj tanečné majstrovstvá: TOP udalosti na týždeň v Poprade
Foto: Júlia Vargová / Zdroj: Dnes24.sk

Polovica prázdnin je za nami, no o zaujímavé udalosti v Poprade rozhodne núdza nie je. Opäť vám prinášame výber toho najlepšieho z popradských akcií, ktoré si rozhodne nemôžete nechať ujsť. Vyberiete sa na koncert so svojimi ratolesťami, či dáte prednosť kinu?

Altar Quartet

2. augusta o 18:00 hod., Tatranská Galéria

Vystúpenie špičkových inštrumentalistov a skladateľov pod vedením saxofonistu Nikolaja Nikitina a klaviristu Ľuboša Šrámeka. Koncert vás vtiahne do hudby telesa, ktoré vychádza z jazzovej tradície akustického kvinteta, ovplyvneného zvukom moderny. Ten reprezentujú mená ako Tom Harrell alebo Second Great Quintet legendárneho Milesa Davisa. Jedinečné vystúpenie nájdete v bývalej elektrárni, dnes známej ako Tatranská Galéria.

Chlast

2. augusta o 19:00 hod., Kino Tatran

Piť či nepiť? To je otázka, ktorú si kladie Martin a jeho traja priatelia, unavení stredoškolskí učitelia. Existuje teória, ktorá tvrdí, že by sme sa mali narodiť s malým množstvom alkoholu v krvi. Vtedy vraj alkohol otvorí našu myseľ, zmenšuje naše problémy a zvyšuje našu kreativitu. Martin a jeho kamaráti sa teda pustia do experimentu, kedy si budú celý týždeň držať určitú hladinu. Skupina znovu dostáva chuť do života, no nič netreba preháňať.

Marietta Roxerová a Jazz trio

2. augusta o 19:00 hod., Námestie sv. Egídia

Jazzové pondelky vám opäť prinášajú zvuk, ktorý pohladí dušu na začiatku náročného týždňa. Tentokrát vystúpi na námestí speváčka Marietta Roxerová, ktorú podporí zoskupenie Jazz trio. Jazzové tóny tak znova ovládnu popradské námestie. Nenechajte si ujsť pohodový večer v samotnom srdci Popradu.

Coldplay revival

3. augusta o 19:00 hod., Námestie sv. Egídia

Skupina Coldplay patrí medzi najznámejšie hudobné zoskupenia na svete. Tento utorok vám skupina Liveplay – Coldplay Tribute Band prinesie tie najznámejšie hity priamo na popradské námestie. Talianska cover skupina Liveplay patrí medzi najznámejšie coverové skupiny v celej Európe. Pýšiť sa môžu mnohými vystúpeniami na starom kontinente a tento utorok si do repertoáru vystúpení pridajú aj jedno pod Tatrami.

Věra Martinová

8. augusta o 17:00 hod., Námestie sv. Egídia

Promenádna nedeľa prinesie vystúpenie ďalšej českej interpretky. Česká speváčka a gitaristka Věra Martinová sa vám predstaví s tými najlepšími skladbami z jej repertoáru. Samotná interpretka sa môže pochváliť bohatou hudobnou kariérou, ktorá splodila piesne ako: Pláčou tvoje modré oči, Malý dům nad skálou, Až na vrcholky hor, Dala jsem lásku řekám, či Nebe, peklo, ráj.

Miro Jaroš – Turné do praveku

6. augusta o 17:00 hod., Aréna Poprad

Obľúbený detský interpret opäť prichádza do Popradu. Ako už napovedá názov, tentokrát sa so všetkými detskými fanúšikmi vydá do praveku. Všetci spolu zažijú dobrodružnú cestu za dinosaurami, no ich dobrodružstvo povedie aj medzi planéty, či na čarovné prázdniny u babičky. Chýbať nebudú ani obľúbené hity ako: Balón, Moje telo, či Strašidlá. Miro si prichystal aj množstvo noviniek, ktoré budete môcť premiérovo počuť práve na koncerte.

Majstrovstvá sveta Slovenska 2021 v 10 tancoch

7. augusta 2021 od 10:00 hod., Aréna Poprad

Sobota v Poprade bude patriť až desiatim originálnym tancom, v ktorých prevedení môže vyhrať len ten najlepší pár. Majstrovstvá sveta Slovenska v 10 tancoch prichádzajú do Popradu, kde sa uskutočnia pod záštitou primátora mesta Antona Danka. Milovníkov tanca poteší aj fakt, že celá udalosť bude zakončená galavečerom, na ktorom sa môžete zúčastniť aj vy.

Nenechajte si ujsť dianie z celého Slovenska na portáli Dnes24.sk

Témy, ktoré hýbu Slovenskom

Medvedie dni 2021 ovládli víkend v Tatrách. Ako to na podujatí vyzeralo si môžete pozrieť v priloženej galérií.

Medvedie dni 2021 ovládli Tatry
24
Galéria
Foto: Pavol Hrabovský
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM