Monika Vengrínová Samospráva

Na Mestskom úrade v Poprade došlo k zmene: Rozdelenie odboru a... vznik nového!

Dôkladná príprava koncepčného rozvoja mesta je jednou z priorít vedenia Popradu. V dôsledku toho sa preto odbor výstavby rozdelil. Okrem neho tak na Mestskom úrade v Poprade bude fungovať aj odbor urbanizmu a priestorového plánovania.

Ilustračný obrázok k článku Na Mestskom úrade v Poprade došlo k zmene: Rozdelenie odboru a... vznik nového!
Zdroj: Dnes24.sk

„Rozdelenie odboru výstavby na dva odbory je prirodzeným dôsledkom toho, že vedenie mesta si ako jednu zo svojich priorít stanovilo práve dôkladnú prípravu koncepčného rozvoja mesta. Všetky organizačné zmeny sme vykryli bez potreby prijímania nových zamestnancov,“ uviedol prednosta MsÚ v Poprade Róbert Bujalka.

Odbor urbanizmu a priestorového plánovania predstavuje strategicko – plánovací odbor, ktorého vedením bola dočasne poverená Edita Molnárová. Tá je zároveň dočasne poverená aj vedením oddelenia územného plánovania a oddelenia investičného rozvoja, ktoré sú spolu s oddelením dopravy súčasťou OUPP. Vedúcou oddelenia dopravy je Gabriela Záremská.

Odbor výstavby zostáva v novom definovaní výkonným odborom, do ktorého štruktúry sú zaradené oddelenia stavebného poriadku a životného prostredia. Vedením odboru je dočasne poverený Martin Pitoňák, ktorý zároveň dočasne vedie aj oddelenie stavebného poriadku. Vedúcim oddelenia životného prostredia je Marek Bystrý.

foto: Mesto Poprad

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM