Peter Handzuš Futbal

Na popradskej oráčine víťazom Bardejov

V sobotňajšom zápase proti Bardejove nenašli domáci recept na prekonanie hosťujúceho brankára.

Po prehre v Prešove, nastúpili hráči Popradu v domácom zápase proti Bardejovu, ktorý sa netají snahou o postup do I. ligy. Zápas sa hral na ťažkom, mokrom teréne a navyše sa hralo v silnom chladnom vetre, ktorý mužstvám sťažoval presnejšie prihrávky.

Prvý polčas začali lepšie hostia, ktorí hneď v prvej minúte po chybnej rozohrávke Popradu založili rýchly protiútok. Loptu si do popradskej šestnástky potiahol Jurko a z uhla aj zakončil, no jeho snahu zneškodnil Vernarský. Prvá aká taká šanca Popradčanov prišla v 11.min. keď sa po rohu k odrazenej lopte dostal Rams. Jeho strela z 25 metrov však skončila vysoko nad. V 25.min.hosťujúci Zápotoka presne našiel nabiehajúceho Jurka, ten našťastie svoj pokus poslal nad popradskú bránu. V 38.min. pohrozili domáci hráči, keď Ramsov center Kočiš sklepol na Maťaša, ktorý sa pokúsil zakončiť nožničkami , ale ani tento pokus nebol nebezpečný a brankár Bardejova Čikoš-Pavličko si s ním poľahky poradil. V prvom polčase už hŕstka uzimených divákov nevidela žiadne šance a tak sa mužstvá odobrali do kabín za nerozhodného stavu 0:0.

V druhom polčase sa obraz hry vôbec nezmenil. Pohyblivejší hostia umne bránili a i v ofenzíve sa presadzovali ľahšie, ako domáci hráči. V 53. min. po priamom kope musel Vernarský na dva krát hasiť pred dobiehajúcimi útočníkmi. Po tomto momente prišla pre diváka nezáživná fáza hry v strede ihriska, ktoré sa postupom času stávalo čoraz viac nepoužiteľné pre kombinačnú hru. V 77. min. po faule Compeľa hostia zahrávali priamy kop, ktorý sa odrazil k Cuprišinovi, ten dlho neváhal a z hranice šestnástky vystrelil skackajúcu strelu, ktorá aj za pomoci hrboľatého terénu skončila za chrbtom popradského gólmana 0:1. Popradčania sa po inkasovanom góle snažili o vyrovnanie, vytvorili si mierny tlak, ale so zakončením to bolo podstatne horšie. Azda najväčšia šanca Popradu prišla až v 90.min. keď Pitoňák centrom našiel hlavu nabiehajúceho Alžbetkina, no hlavička v jeho podaní nemala správnu razanciu a tak skončila v náručí hosťujúceho gólmana.

I keď Popradčanom v tomto zápase nemožno uprieť snahu, treba objektívne uznať , že Bardejovčania pôsobili po celý zápas ako kompaktnejšie mužstvo a zaslúžene si tak spod Tatier odnášajú cenné tri body.

Text: fkpoprad.sk

Na popradskej oráčine víťazom Bardejov
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM