Martin Sýkora Samospráva

Na post starostu kandiduje deväť uchádzačov: Medzi nimi murár aj robotník

Doplňujúce voľby do samospráv sa vo všetkých ôsmich krajoch na Slovensku uskutočnia v sobotu 8. apríla. V Stráňach pod Tatrami majú veľký výber kandidátov.

Ilustračný obrázok k článku Na post starostu kandiduje deväť uchádzačov: Medzi nimi murár aj robotník
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

O post starostu sa v obci Stráne pod Tatrami v okrese Kežmarok uchádza deväť kandidátov. Medzi kandidátmi na nového starostu v obci sú štyri ženy a päť mužov, štyria kandidáti sa uchádzajú s podporou politických strán, piati sú nezávislí.

Bývalý starosta Ján Badžo sa k 20. októbru 2016 vzdal svojej funkcie. V januári tohto roka bol odsúdený za korupciu, pričom dostal podmienku na dva roky, zákaz činnosti na tri roky a finančný trest 1000 eur.

Ako sa uvádza na internetovej stránke obce, o post starostu sa uchádza 49-ročný sociálny pracovník Gustáv Bačo (SRK), 45-ročná konateľka spoločnosti Lucia Galiková (SNS), 33-ročná sociálna pracovníčka Albína Mirgová (Most-Híd) a 47-ročný živnostník Rastislav Sloveňák (Smer-SD). Ako nezávislí kandidujú 47-ročná živnostníčka Monika Badžová, 45-ročná živnostníčka Soňa Dunková, 44-ročný murár Anton Oračko, 40-ročný údržbár Igor Oračko a 50-ročný robotník Kamil Pompa.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM