Martin Sýkora Rôzne

Na problémovej križovatke v centre Spišskej Belej dôjde k zmene

Miesto, na ktorom sa stretávajú dve hlavné cesty, čoskoro zmení svoj režim. Po novom by mali mať prednosť autá, ktoré idú smerom do Starej Ľubovne a nie zo Ždiaru.

Ilustračný obrázok k článku Na problémovej križovatke v centre Spišskej Belej dôjde k zmene
Zdroj: pixabay

Na križovatke v centre Spišskej Belej, ktorá je dlhoročne problémovým úsekom pri prejazde mestom, dôjde k zmene v prednosti v jazde. „Minulý týždeň 16. februára som bol v Košiciach na pracovnom rokovaní s riaditeľom Slovenskej správy ciest Košice (SSC) Jozefom Fabiánom, ktorého cieľom bolo dohoda o realizácii tejto dopravnej zmeny. Ide o križovatku ciest prvej triedy č. 66 a č. 77,“ uviedol primátor mesta Štefan Bieľak. SSC je správcom tejto dopravnej infraštruktúry, teda aj problémovej križovatky. Zmenu dopravného značenia definitívne schválili príslušné štátne orgány koncom septembra minulého roka, pričom pôjde o úpravu hlavnej a vedľajšej cesty.

„Po novom hlavná cesta bude v smere z Kežmarku do Starej Ľubovne a vedľajšia smerom na Ždiar a Zamagurie,“ konkretizoval Bieľak.

Hlavným dôvodom zmien je podľa neho zlepšenie priepustnosti križovatky v smere od Starej Ľubovne a zníženie tvorby dopravných kolón. „Vzhľadom na určité interné postupy v rámci SSC sa realizácia predpokladá v máji, najneskôr v júni tohto roka,“ dodal primátor s tým, že okrem zmeny v prednosti v jazde sa v priebehu apríla vybuduje aj nový priechod pre chodcov na štátnej ceste č. I/66 pri železničnom priecestí pri čerpacej stanici OMV. Problémové tam bolo prechádzanie chodcov cez štátnu cestu najmä smerom k Tescu.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM