Peter Handzuš Rôzne

Na severe Slovenska bude opäť fúkať silný vietor

Meteorológovia aj dnes varujú pred silným vetrom na severe krajiny. Počas dňa sa očakáva na hrebeňoch hôr miestami výskyt vetra, ktorý môže v nárazoch dosiahnuť rýchlosť 17 až 25 metrov za sekundu.

Výstraha Slovenského hydrometeorolo­gického ústavu (SHMÚ) prvého stupňa platí do 20.00 h.
Meteorológovia okrem toho upozorňujú aj na tvorbu snehových jazykov a závejov. Na tie by si vodiči mali dávať pozor na cestách severného a východného Slovenska. „Tvorba snehových jazykov a závejov predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre dopravné aktivity,“ uvádza sa na webe SHMÚ.

Sneženie a počasie v sobotu skomplikovalo dopravu na cestách vo viacerých regiónoch. Podľa Slovenskej správy ciest (SSC) sú v súčasnosti všetky sledované diaľničné úseky a rýchlostné cesty v SR zjazdné, pričom ich povrch je vlhký až mokrý. Na diaľnici D1 v úseku Ivachnová- Bôrik je vrstva čerstvého snehu do jedného centimetra, informuje na svojom webe zjazdnost.sk.

Vozovky ciest I., II. a III. triedy sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne vlhký až mokrý, na juhu západného Slovenska suchý až vlhký. V hornatejších oblastiach stredného Slovenska sa na vozovkách nachádza vrstva čerstvého až kašovitého snehu do päť až desať centimetrov. Všetky horské priechody sú zjazdné. SSC upozorňuje vodičov, že pri nízkych teplotách je na mokrých a vlhkých vozovkách, na mostoch a pri vodných tokoch zvýšené riziko vzniku poľadovice.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM