Peter Handzuš Rôzne

Na stavenisku NTC je rušno. Bude štadión stáť do jesene?

Popradčanom zmizol spred očí starý futbalový štadión a čulý ruch na stavenisku prezrádza, že termín dokončenia Národného tréningového centra napriek dlhej zime nie je až tak nereálny.

Ilustračný obrázok k článku Na stavenisku NTC je rušno. Bude štadión stáť do jesene?
Zdroj: Dnes24.sk

Počas zimy sa hlavné stavebné práce presunuli do útrob štadióna. Vonku sa začalo pracovať, až keď to dovolilo počasie. O prácach na NTC v Poprade nás informoval projektový manažér SFZ Peter Dedík.

Stavenisko sa mení pred očami

V súčasnosti je už položených niekoľko vrstiev ihriska – podložie, drenážny a zavlažovací systém. Aktuálne sa realizuje vyhrievanie trávnika, ktoré bude zabezpečené teplou vodou z vrtu susedného akvaparku. “K osvetleniu boli urobené pätky a tiež bola vybudovaná nova trafostanica,” komentoval prebiehajúce práce Peter Dedík. V budove sa finišuje so všetkými rozvodmi, vrátane vzduchotechniky.

Pri prácach sa dodávateľ musel popasovať napríklad aj s vybudovaním novej kanalizačnej prípojky a retenčnej nádrže na zadržanie vody z drenážneho systému ihriska.

Práce napredujú rýchlym tempom

Stavebné práce budú pokračovať okrem iného realizáciou nového trávnika a jeho vyhrievania. K tomu je potrebné vybudovať aj teplovod medzi kotolňou akvaparku a futbalovým štadiónom. Zároveň dôjde k predĺženiu jestvujúcej strechy tribúny.

“V blízkej budúcnosti by sa už mali realizovať aj práce na vonkajšej časti tribúny, kde by sa mali osádzať nové sedačky. Na záver sa budú riešiť parkovacie plochy, terénne úpravy a mnohé ďalšie práce,” vymenoval projektový manažér úlohy, ktoré ešte čakajú na spoločnosť SCORP.

Bude NTC stáť do jesene?

Nepriaznivé poveternostné podmienky pribrzdili niektoré stavebne práce, ale Peter Dedík zo SFZ verí, že jesenný tremín dokončenia stavby je reálny a na trávnik vybehnú prví futbalisti: “Napriek istému zdržaniu veríme, že na jeseň bude možné ihrisko využívať.”

Foto: SFZ

Na stavenisku NTC je rušno. Bude štadión stáť do jesene?
33
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM