Peter Handzuš Iné športy

Na úvod presvedčivé víťazstvo Slovákov

Predolympijskú kvalifikáciu začali domáci volejbalisti presvedčivým výkonom a jednoznačnou výhrou na tímom Rakúska. V druhom zápase vyhralo Turecko nad Čiernou Horou.

SVK – AUT 3:0 (21, 14, 19)

Hostia dokázali držať krok a vyrovnaný stav iba v prvom sete do stavu 15:15, kde slováci prebrali vedenie a už ho vďaka kvalitnejšiemu útoku nepustili až do konca setu – 25:21. Druhý set bol ešte jednoznačnejšou záležitosťou domácich podporených z dvoch tretín zaplnenou popradskou arénou. Set po kvalitnom výkone vyhrali vysoko – 25:14. Aj tretí set pokračoval v duchu predošlých dvoch, domáci si v ňom vybrali hernú pauzu na 8 bodov pre hostí, ani to však nestačilo na zvrat v sete či dokonca v zápase. Set skončil 25:19, zápas jednoznačne 3:0. Zajtra čaká na slovákov nepochybne silnejší súper, o 18.00 hod sa stretnú so Španielskom. Turnajový systém nedovoľuje tímu s ambíciami na postup žiadnu prehru a velí slovákom, ako favoritovi turnaja, jednoznačne výhru.

TUR – MNE 3:0 (19, 20, 18)

V druhom zápase programu prvého dňa predolympijskej kvalifikácie si v skupine B pomerne hladko poradili turci s mužstvom Čiernej Hory. Asi najzaujímavejším momentom zápasu boli šachy s dresmi a ich číslami v prvom sete, keď sa za stavu 5:1 pre Turecko nulovalo skóre. Oba tímy nedodali správne súpisky, tak zmätky pokračovali počas celého 1. setu, až po jeho skončení sa niektorí hráči utekali prezliecť. Turecko viedlo takmer v celom priebehu stretnutia a nepripustilo žiadnu drámu. Stretnutie sa vyznačovalo veľmi veľkým počtom chýb a nemohlo nadchnúť asi stovku divákov. Turci vyhrali zaslúžene v troch setoch.

Zajtra sa v B skupine o 20.30 hod v popradskej aréne odohrá duel Estónsko – Čierna Hora.

-- Strnisko Tomáš

volejbal_ut
28
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM