Monika Vengrínová Iné športy

Najlepšia slovenská vzpieračka je Popradčanka. Vo Viedni skončila prvá i ďalšia členka popradského klubu

Obrovský úspech na Medzinárodnej súťaži ASVÖ-NÖ Women Weightlifting Grand Prix v rakúskom meste Brunn am Gebirge pri Viedni, dosiahli dievčatá zo vzpieračského klubu Heavy Iron Poprad. Obe zvíťazili, jedna z nich dosiahla i absolútne víťazstvo.

Ilustračný obrázok k článku Najlepšia slovenská vzpieračka je Popradčanka. Vo Viedni skončila prvá i ďalšia členka popradského klubu
Zdroj: Dnes24.sk

Najlepšia slovenská reprezentantka a členka popradského klubu Lucia Trojčáková dokázala výkonom 91 kilogramov v trhu a 107 kilogramov v nadhode vyhrať nie len svoju kategóriu do 75 kilogramov, ale aj prvé miesto z celkového počtu 46 súťažiacich, čo znamená absolútne víťazstvo.

Druhá z pretekárok Terézia Sasaráková, ktorá len nedávno prestúpila z Banskej Bystrice do klubu v Poprade, sa umiestnila na ôsmom mieste v absolútnom poradí, avšak takisto sa aj jej podarilo vyhrať svoju kategóriu do 58 kilogramov. Výkon 68 kilogramov v trhu a 82 kilogramov v nadhode je pre Terku novým osobným maximom a v jej zatiaľ krátkej kariére najväčší úspech.

„Mňa ako trénera mrzí, že sa nám nepodarilo dostať na súťaž našu najmladšiu pretekárku Jarmilu Popikovú, ktorá má obrovský potenciál, avšak niekoľko týždňov pred týmto pretekom sa zranila mimo tréning a bohužiaľ do súťaže nestihla dohnať formu a výkon spred zranenia,“ hovorí predseda a tréner HIP Adnan Mecan

popradské vzpieračky
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM