Monika Vengrínová Rôzne

Námestie sa zrejme rekonštruovať nebude. Schváliť to majú poslanci na zajtrajšom mimoriadnom zastupiteľstve

Po tom, ako mesto schválilo v rozpočte dva milióny eur na rekonštrukciu námestia sv. Egídia, postavilo sa proti OZ Pre Mesto s tým, že rozhodnúť o jeho podobe by mali všetci občania Popradu. Mesto sa pre údajné spolitizovanie tejto témy rozhodlo peniaze použiť na iné účely.

Ilustračný obrázok k článku Námestie sa zrejme rekonštruovať nebude. Schváliť to majú poslanci na zajtrajšom mimoriadnom zastupiteľstve
Zdroj: Dnes24.sk

„Na základe návrhu skupiny poslancov Mestského zastupiteľstva mesta Poprad na zmenu schváleného rozpočtu mesta na rok 2014, v ktorom z dôvodu spolitizovania investičnej akcie „Revitalizácia priestorov na Námestí sv. Egídia v Poprade“ a z dôvodu obštrukcie zo strany Občianskeho združenia PRE MESTO o. z. v stavebnom konaní, navrhujú zrušiť uvedenú investičnú akciu rozpočtovanú v objeme 2 000 000 eur a nahradiť ju v rozpočte novými investičnými akciami,“ uvádza sa v programe mimoriadneho mestského zastupiteľstva, ktoré je zvolané na stredu ráno.

Namiesto námestia by tak finančné prostriedky mali putovať do rekonštrukcie mestských komunikácií na Tranovského ulici, na ulici Jesenského a B. Nemcovej v Spišskej Sobote. Ďalej je naplánovaná výstavba parkovísk na sídliskách JUH v rámci druhej etapy, čiže parkoviská na ul. Tomášikovej, ul. Tajovského, ul. Moyzesovej a na ul. Šrobárovej. Dobudovať by sa tiež mali pešie ťahy na Strážskom námestí a zabezpečiť by sa mala statická a dynamická doprava vnútroblokov J.Curie a Banícka a úprava vnútrobloku Dominika Tatarku. Mesto chce tiež z týchto peňazí v prvej etape zrekonštruovať športový areál Základnej školy s Materskou školou na Vagonárskej ulici v Spišskej Sobote a skateboardové ihrisko na ul. Tajovského. V pláne sa tiež počíta s preložením zastávky MHD Spišská Sobota na ul. Vagonárskej a s revitalizáciou zelene a oddychových plôch na ul. Štefánikovej – BD Camélia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM