Iné športy

Naši karatisti úspešní aj v Poľsku: Zlato pre Poprad vybojoval v kumite Igor Hauser

Pre ďalšiu medailovú žatvu si popradskí karatisti vycestovali do Poľských Beskyd, kde sa cez víkend 10. - 11. októbra konal IX. International Grand Prix Bielsko Biala – POLISH OPEN.

Ilustračný obrázok k článku Naši karatisti úspešní aj v Poľsku: Zlato pre Poprad vybojoval v kumite Igor Hauser
Zdroj: Dnes24.sk

V modernej športovej hale počas dvoch dní štartovalo takmer tisíc tristo pretekárov z dvadsať jeden štátov. Z Karate klubu Shihan Poprad, v sobotu ako prvé, nastúpili na tatami najstaršie pretekárky. V kategórií súborného cvičenia kata Masters ženy nad 35 rokov Mariana Bartková získala striebro a Andrea Glatzová skončila bronzová.

V sobotňajšom programe sa predstavili ešte traja Popradčania. V športovom zápase kumite kadetiek nad 54kg Monika Pekarčíková sa po prehre v eliminácií dostala do repasážnych bojov o bronz, kde však v druhom, medailovom, zápase prehrala a skončila tak hneď za medailovými priečkami. O čosi lepšie sa v tejto kategórií darilo Petre Píchovej. Prehratý semifinálový zápas ju síce odsunul už len do bojov o bronz, kde už nič nenechala na náhodu, s prehľadom vyhrala a získala pre popradské farby ďalší cenný kov. Bronzový skončil aj Martin Banáš medzi juniormi do 55kg.

Úspešne si Shihanisti počínali aj v mladších kategóriách, ktoré prišli na rad v nedeľu. Vanesa Jankurová si v takmer päťdesiatčlennej kategórií kata mladších dorasteniek vybojovala bronz. Rovnako bronzové skončili aj v kategórií kumite mladších žiačok do 30kg Veronika Jalowiczorová a Ema Zacharová a v kategórií nad 30kg Barbora Glatzová. Filipovi Chudíkovi sa medzi mladšími žiakmi do 40kg nadarilo a vypadol v eliminačných bojoch v prvom kole. Adam Chudík medzi staršími žiakmi do 40kg skončil v eliminácií v treťom kole, ale ani to mu nestačilo aby bojoval v repasáži o medailu. Nedarilo sa v Poľsku ani Kristíne Tapferovej, ktorá sa v kategórií kumite mladších dorasteniek do 50kg po prehre v eliminácií dostala ešte do repasážnych bojov o bronz, ale aj tu prehrala hneď v prvom zápase. V kategórií kumite mladších dorastencov neuspel ani Marko Jalowiczor, ktorý vypadol v prvom kole. V tejto kategórií sa ale darilo Igorovi Hauserovi, ktorý nenašiel premožiteľa a vybojoval pre popradské farby jediné zlato. Medailovú zbierku ešte obohatil Tomáš Gajan, ktorý medzi mladšími dorastencami do 45kg skončil strieborný.

Ján Glatz

IX. International Grand Prix Bielsko Biala
20
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM