Martin Sýkora Správy

Návrat zimy ako sa patrí: Pod Tatrami sú cesty po nočnom snežení a vetre zjazdné

Cestári mali v noci z utorka (16.1.) na stredu (17.1.) plné ruky i nohy práce. Po nočnom snežení pod Tatrami sú cesty v regióne bez problémov zjazdné a upravené.

Ilustračný obrázok k článku Návrat zimy ako sa patrí: Pod Tatrami sú cesty po nočnom snežení a vetre zjazdné
Zdroj: TASR

Riaditeľ Správy a údržby ciest Prešovského samosprávneho kraja pre oblasť Poprad Marián Barilla uviedol, že v utorok (16.1.) a v noci na stredu napadlo v okresoch Poprad, Kežmarok a Levoča približne desať centimetrov nového snehu a cestári boli v teréne nepretržite.

„Cesty sú mokré, na viacerých úsekoch sa nachádza kašovitá vrstva snehu do dvoch centimetrov, niekde je utlačený sneh do dvoch centimetrov. Sneženie bolo sprevádzané aj silným vetrom od 50 do 60 kilometrov za hodinu, podarilo sa nám však eliminovať tvorbu snehových závejov a jazykov,“ priblížil Barilla s tým, že cesty v regióne sú prepluhované a posypané.

Foto: Martin Sýkora

Cestári počas dňa pracujú na dočisťovaní komunikácií a rozširovaní jazdných pruhov. Za uplynulých 24 hodín bolo vo výkone pod Tatrami 27 sypačov, ktoré prepluhovali viac ako 2300 kilometrov ciest, inertným materiálom posypali takmer 800 kilometrov a chemicky upravili ďalších vyše 2000 kilometrov vozovky. „V celom regióne sme mali tých výkonov približne rovnako. Museli sme okrem snehu eliminovať aj poľadovicu, cesty boli jemne šmykľavé už večer, kedy primrzlo. Situáciu budeme naďalej monitorovať a dočisťovať cesty. Aj napriek upravenej vozovke upozorňujeme vodičov, aby jazdili maximálne opatrne a prispôsobili svoju jazdu poveternostným podmienkam a stavu ciest. Treba rátať s tým, že podmienky na cestách sú zimné,“ uzavrel Barilla.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM