Martin Sýkora Krimi

Niektorí vodiči sú nepoučiteľní: Alkohol za volantom

Napriek masívnej osvete, neustálemu zvyšovaniu pokút v sadzobníku a mediálnemu tlaku sú niektorí vodiči nepolepšiteľní. Sadnúť za volantom s alkohol v krvi sa neoplatí.

Ilustračný obrázok k článku Niektorí vodiči sú nepoučiteľní: Alkohol za volantom
Zdroj: Dnes24.sk

Popradskí dopravní policajti riešia ďalší prípad alkoholu za volantom. Mladý vodič si trúfol nielen riadiť auto pod vplyvom alkoholu, ale do auta si dokonca sadol bez vodičského preukazu. Nie, že by si ho zabudol, ale vôbec ho nemal.

„Mladík vo štvrtok v čase o 23:20 hodine viedol osobné motorové vozidlo zn. Škoda Felícia, v Levoči po Ul. Slavkovskej. Na tejto ulici bol zastavený a kontrolovaný policajnou hliadkou. Bolo zistené, že vodič nie je držiteľom vodičského oprávnenia a že vozidlo viedol v stave vylučujúcom vykonávať takúto činnosť,“ informovala Jana Migaľová z oddelenia komunikácie a prevencie Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove (KR PZ).

Dobrodružstvo sa pre mladého „vodiča“ neskončila dobre, policajti si ho nechali u seba. „Vykonaná dychová skúška bola pozitívna a to s výsledkom 0,54 mg/l. Adam bol zadržaný, obmedzený na osobnej slobode a bol umiestnený do cely policajného zaistenia,“ dodala Migaľová.

Poverený príslušník Okresného dopravného inšpektorátu v Poprade začal trestné stíhanie a súčasne vzniesol obvinenie pre prečin ohrozenie pod vplyvom návykovej látky voči 20-ročnému Adamovi z obce Doľany – Roškovce. Keďže mladý „vodič“ nebol držiteľom vodičského oprávnenia, no bol pod vplyvom alkoholu, má sa na čo tešiť. Zákon stanovuje trest odňatia slobody pri tomto trestnom čine až na jeden rok.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM