Peter Handzuš Basketbal

Nováčik vstúpil do súťaže bez rešpektu. Presvedčila sa o tom aj Iskra Svit

V 5. kole Eurovia SBL sa pred publikom v Iskra Aréne predstavil nováčik z Košíc. KB Košice bez rešpektu zdolali aj lídra súťaže Inter Bratislava. Domáca Iskra doteraz vyhrala zo štyroch zápasov len jeden, Košice tri.

Ilustračný obrázok k článku Nováčik vstúpil do súťaže bez rešpektu. Presvedčila sa o tom aj Iskra Svit
Foto: Branislav Babjak / Zdroj: Dnes24.sk

Po prvom domácom zápase, keď Iskra vyhrala pred týždňom nad Nitrou, odohrala v stredu zápas v Komárne, kde prehrala o 18 bodov. Chuť si Svit mohol napraviť v sobotu proti novášikovi Eurovia SBL, tímu KB Košice. Východniari ale zatiaľ žiaden rešpekt pred súpermi nemajú a v sobotu sa o tom presvedčili aj hráči Iskry Svit. Po polčase bolo ešte skóre vyrovnané, ale v druhej polovici zápasu to viac padalo hosťom z Košíc a Iskra tak po prvýkrát pred domácim publikom prehrala.

„Dnes sme predviedli výbornú obranu. Tá nám fungovala takmer celý zápas. Škoda, že sme v útoku hrali akoby so zatiahnutou ručnou brzdou. Napriek tomu sme proti kvalitnému tímu Košíc odohrali viac ako vyrovnané stretnutie. Nepremenili sme však niekoľko otvorených striel, čo nám určite nepomohlo. V záverečných piatich minútach sme urobili viacero chýb, čo nás stálo víťazstvo. Som však presvedčený, že sme na dobrej ceste," povadal po zápase domáci tréner Rudolf Jugo pre nový web Iskry Svit.

Iskra Svit – KB Košice 47:57 (8:11,18:15,1­0:13,11:18)
Najviac bodov: Blagojević 14, Mandić 11, Petrucelli 5 – Baldovský 13, Jacobo a Keely po 9, Baťka 8

Iskra Svit - KB Košice
19
Galéria
Foto: Branislav Babjak / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM