Peter Handzuš Rôzne

Nové zastupiteľstvo v Tatrách

Staronový primátor Ján Mokoš a poslanci mestského zastupiteľstva dnes zložili sľub a ujali sa svojich funkcií. Z desiatich poslancov je až deväť nových.

Staronový primátor, nový viceprimátor a takmer kompletne vymenený poslanecký zbor vo Vysokých Tatrách sa dnes ujali svojich funkcií. Pokračovanie vo výstavbe nájomných bytov, rozvoj cestovného ruchu v spolupráci s podnikateľmi, vybudovanie Centra sociálnych služieb a zachovanie základného školstva v súčasnej podobe sú prioritami Jána Mokoša, ktorý dnes už po tretíkrát zložil primátorský sľub. „A nakoniec chceme aj ukončiť zonáciu vo Vysokých Tatrách, aby sme mali určité zásady a priestory, kde môžeme robiť rozvoj a kde máme chrániť prírodu,“ povedal pre médiá primátor.

V novom desaťčlennom mestskom zastupiteľstve je len jediná poslankyňa z bývalého zastupiteľstva – Janka Kalinčíková. V novom mestskom parlamente je polovica poslancov nezávislých, traja kandidovali za SDKÚ-DS a dvaja za KDH. Do nového zastupiteľstva sa po štyroch rokoch vrátil horský vodca, horolezec a podnikateľ Robert Gálfy, ktorého primátor menoval za svojho zástupcu. „Teším sa na prácu, lebo sa črtá celkom schopný poslanecký zbor a myslím si, že keď budeme držať spolu a budeme vedieť čo chceme, tak to môže viesť len k pozitívnym veciam,“ povedal Gálfy.

Novomenovaný viceprimátor dáva svojim kolegom, ktorí po prvýkrát sedia v zastupiteľstve tri až štyri mesiace na to, aby sa dostali do problematiky. Vzhľadom na nepriaznivú finančnú situáciu aj vo vzťahu k dôsledkom hospodárskej krízy, bude musieť mesto podľa neho prijať aj niektoré nepopulárne opatrenia. Za svoje priority považuje Gálfy cestovný ruch a školstvo. „Sú to veci, ktoré doteraz išli, ale vzhľadom na situáciu, sa nimi treba zaoberať,“ uviedol Gálfy.

Zdroj: WEBNOVINY

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM