Peter Handzuš Futbal

NTC by mohli začať stavať ešte tento rok. Futbalový zväz už vybral dodávateľa

Prezident Slovenského futbalového zväzu Ján Kováčik vo štvrtok na krátkom brífingu v Poprade oznámil, že SFZ už vybralo dodávateľa výstavby Národného tréningového centra v Poprade. S rekonštrukciou futbalového štadióna v Poprade by víťaz tendra mohol začať ešte v roku 2012.

Ilustračný obrázok k článku NTC by mohli začať stavať ešte tento rok. Futbalový zväz už vybral dodávateľa
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Výberová komisia SFZ 11. novembra vybrala zo šiestich uchádzačov spoločnosť, ktorá bude realizovať rekonštrukciu futbalového štadióna v Poprade na Národné tréningové centrum. 10. decembra bude výkonný výbor SFZ schvaľovať zmluvu s touto spoločnosťou a hneď potom bude možné začať s prácami. Ako povedal predseda SFZ Ján Kováčik: „Práce by mali byť hotové do 31. augusta 2013.“

Podľa Kováčika by mala byť do tohoto termínu v rámci 1. etapy výstavby NTC k dispozícii vyhrievaná hracia plocha, umelé osvetlenie a zrekonštruovaná tribúna. V 2. etape budú na štadióne dobudované kryté tribúny.

„Čím skôr, tým lepšie pre mesto Poprad,“ povedal na margo príprav výstavby NTC primátor Popradu Anton Danko. Podľa neho bude mať NTC prínos pre turistický ruch ale aj pre popradský futbal.

V 2. etape by malo pribudnúť aj ďalšie tréningové ihrisko s umelou trávou. Podľa primátora Antona Danka by nemal byť problém s umiestnením hriska v danej lokalite napriek tomu, že v bezprostrednej blízkosti hriska stoja azylové domy. Tie už zrejme v tom čase nebudú stáť, lebo predstavitelia mesta sa rozhodli, že postavia nové azylové byty vo vlastnej réžii.

1. etapa výstavby NTC bude stáť 1 milión 840 tisíc €. V rámci 2. etapy výstavby NTC preinvestuje SFZ ešte ďalší 1 a pol milióna €.

Po dokončení 1. etapy už budú mocť popradské NTC využívať na prípravu reprezentácie aj kluby, ktoré o to budú mať záujem. Na zápasy sa bude môcť prizerať 2000 divákov a po dostavaní ďalších tríbún bude kapacita štadióna 5500 miest.

Viac sa dozviete z videosprávy.

NTC by sa mohlo začať stavať ešte tento rok. Futbalový zväz už vybral dodávateľa
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM