Monika Vengrínová Rôzne

Objavovanie Prešovského kraja: Počas leta spoznávajte, zabávajte sa i vyhrávajte

Žijeme na Slovensku, ale predsa ho stále dokonale nepoznáme. Aj v našom kraji je mnoho miest, ktoré majú čo ponúknuť, sú krásne, ale mnohokrát nami ešte neobjavené. Krajská organizácia cestovného ruchu (KOCR) Severovýchod Slovenska preto prichádza s kampaňou zameranou na objavovanie krás nášho kraja

Ilustračný obrázok k článku Objavovanie Prešovského kraja: Počas leta spoznávajte, zabávajte sa i vyhrávajte
Zdroj: Dnes24.sk

Vezmite rodinu alebo priateľov a vydajte sa spoznávať až 250 prekrásnych miest v našom kraji. Vezmite si so sebou i foťák, urobte si fotku, nahrajte ju na facebook Severovýchodu Slovenska a zbierajte body. Najaktívnejší cestovatelia budú odmenení hodnotnými cenami. Zapojiť sa môžete i do pokračovania fotografickej súťaže, ktorá odštartovala minulý rok, a v rámci ktorej máte možnosť fotografovať sa počas vašej dovolenky v Prešovskom kraji. Súťaž je tento raz obohatená o možnosť zasielania i krátkych videí.

„Cyklopátrať“ sa bude aj v Tatrách

Pre tých, ktorí nové miesta radi spoznávajú zo sedadla bicykla, je pripravená zaujímavá akcia s názvom Cyklopátranie, ktoré sa bude organizovať v štyroch kempingoch prešovského kraja. V rámci neho budú v lete organizované víkendové stretnutia cyklistov s chuťou hľadať stratené „poklady“ a spoznávať dané regióny. „Cyklopátranie sme sa rozhodli zrealizovať podľa vzoru našich českých susedov. Pre záujemcov je pripravený zaujímavý program, čiže objavovanie menej známych zákutí regiónu, ktorú sú dostupné zo sedadla bicykla,“ prezradil výkonný riaditeľ Krajskej organizácie cestovného ruchu (KOCR) Severovýchod Slovenska Martin Janoško.

Pri štarte „pátrači“ dostanú mapu s vyznačenými kontrolnými bodmi, na ktorých budú môcť získať pečiatku, pričom kontrolným bodom môže byť prameň, či hotel, a pod. Súťažiaci bude mať päťhodinový časový limit na to, aby týchto bodov obišiel čo najviac. „Takouto zábavnou formou chceme predstaviť náš región. Stáva sa, že často cez kraj prefrčíme autom, a ani netušíme, že sa tu niečo zaujímavé nachádza. Na bicykli je to iné,“ objasnil Janoško. Cyklopátrania sa budú konať v Snine, Pieninách, v Levoči a samozrejme v Tatrách, kde sa bude pátrať 9.augusta so začiatkom v kempingu Tatranec.

Deti budú zbierať pečiatky do omaľovánky

Samozrejme sa nezabudlo ani na tých najmenších, pre ktorých je pripravené prekvapenie s názvom „Vymaľuj si svoj kraj“. Ide o omaľovánku, ktorej súčasťou je pexeso a stolová spoločenská hra s farbičkami, hracou kockou a figúrkami. Deti budú do omaľovánky zbierať pečiatky na kontrolných bodoch a spoznávať pri tom najkrajšie lokality a pamiatky nášho kraja.

„Všetky tieto aktivity budú vyhodnotené pri príležitosti osláv svetového dňa cestovného ruchu koncom septembra. Pôjde o celodennú akciu pri príležitosti ukončenia letnej turistickej sezóny a jej bilancovania. Akcia bude spojená s kultúrnym programom, ochutnávkami regionálnych špecialít a podobne. Miesto a presný dátum budú ešte upresnené,“ dodal Janoško.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM