Peter Handzuš Správy

OBRAZOM: Kežmarok aj tento rok ožil starými remeslami

Kežmarok žil tri dni 24. ročníkom medzinárodného festivalu remesiel a kultúry Európske ľudové remeslo. Na Hlavnom a Hradnom námestí sa počas troch dní predstavilo vyše 200 remeselníkov vo viac ako 90 stánkoch.

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM: Kežmarok aj tento rok ožil starými remeslami
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Súčasťou remeselníckeho festivalu v Kežmarku bol aj bohatý kultúrny program. V areáli festivalu na Hradnom a Hlavnom námestí v Kežmarku boli tri pódia, na ktorých sa počas celého dňa konali rôzne vystúpenia. V rámci kultúrneho programu sa tam predstavilo vyše 900 účinkujúcich.

„Festival počas troch dní navštívi každoročne približne 50 000 ľudí zo Slovenska i zo zahraničia a aj vďaka bohatej gastronomickej ponuke a sprievodnému programu je festival vyhľadávaným podujatím a miestom rodinných, priateľských i pracovných stretnutí,“ uviedol riaditeľ festivalu Igor Kredátus.

Medzi hosťami festivalu bol aj slovenský prezident Andrej Kiska, ktorý sa v Kežmarku popýšil tradičným slovenským remeslom v sobotu napoludnie.

„Dvadsiatyštvrtý ročník festivalu EĽRO bol venovaný cechom vyrábajúcim a spracujúcim kožu a kožušinu, ktoré v našom meste pracovali od roku 1491 najprv v Bratstve Jána Krstiteľa, neskôr, od roku 1542 až do roku 1645, postupne vznikali cechy taškárov, ševcov tovarišov a majstrov kožušníkov, remenárov, garbiarov, sedlárov a čižmárov,“ informoval Igor Kredátus.

Kežmarok ožil remeslami
40
Galéria
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM