Monika Vengrínová Rôzne

OBRAZOM: V Červenom Kláštore sa bojovalo do posledného muža

V stredoveku sa dobýjalo všetko a výnimkou neboli ani kláštory. O ten kartuziánsky v Červenom Kláštore sa pokúsili v 15.storočí. Vernou rekonštrukciou tohto dobytia ožilo nádvorie kláštora počas uplynulého víkendu. Nechýbalo ani historické divadlo, stredoveká hudba, kuchyňa či kúpele.

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM: V Červenom Kláštore sa bojovalo do posledného muža
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

V 15.storočí boli mnísi z Červeného Kláštora sužovaní bratríckymi vojskami natoľko, že boli nútení zaplatiť si žoldnierske vojsko. Ich vzájomné strety verne zrekonštruovalo niekoľko skupín zaoberajúcich sa historickými rekonštrukciami, šermom, stredovekým tancom a hudbou na nádvorí múzea Červený Kláštor.

Dva víkendové dni sa z nádvoria ozývalo rinčanie zbraní, výstrely a krik. Návštevníci tiež mohli vidieť historické divadlo, započúvať sa do tónov stredovekej hudby, či prestať dýchať pri ukážkach historického šermu. Prejsť sa mohli i stredovekým vojenským táborom, pozrieť si vtedajšie kúpele, či ochutnať čo-to zo stredovekej kuchyne. A nakoniec sa možno osviežiť vo vodách chladného Dunajca, či dopriať si zážitok na plti alebo rafte.

Dobytie kartuziánskeho kláštora v Červenom Kláštore
40
Galéria
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM